Dokazao da je otpušten iz Vojske Crne Gore zato što je Srbin

Pripadnici Vojske Crne Gore (Foto Ministarstvo odbrane Crne Gore)

Podgorica – Pripadnik crnogorske vojske Milan Medojević posle dve godine na sudu je dokazao da je otkaz dobio samo zato što je Srbin. Sudija Osnovnog suda u Danilovgradu Željko Raičević doneo je prvostepenu presudu po tužbi Medojevića, kojom je usvojio tužbeni zahtev, poništio rešenje o otkazu ugovora o radu i naložio Vojsci Crne Gore da Medojevića vrati na formacijsko mesto koje je obavljao pre otkaza.

Slučaj vojnika Medojevića, podseća podgorički portal In4S dospeo je u javnost zbog toga što mu je Vojska Crne Gore, na čijem je čelu bio bivši ministar odbrane Predrag Bošković, prekinula radni odnos, kako je ranije kazao Medojević – zato što je Srbin i što nikad nije hteo da se odrekne svog srpskog identiteta.

Medojević je u Vojsci CG proveo 10 godina i nakon toga dobio otkaz pod izgovorom da više nije potreban službi. „Ja sam Srbin i nisam želeo ni za kakvu cenu da to promenim, iako sam znao da me to može koštati posla. Takođe, želim da napomenem da sam i van službe poštovao sva pravila, nisam se bavio političkim radom i nisam član političke partije. Jedina moja krivica je što sam Srbin”, rekao je ranije Medojević.

Pravdu je potražio na sudu i dobio spor.

Njegov advokat Nikola Baltić u izjavi za In4S kaže da je prvostepeni sud doneo jedinu zakonitu odluku u čiji ishod nije sumnjao nijednog trena. „Ova odluka pokazuje da pravo i pravda još stanuju u crnogorskom pravosuđu”, rekao je Baltić.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*