Dolazak kineske kompanije „Šandong Linglong Tajr“ je veliki dan za građane AP Vojvodine

Dolazak kineske kompanije „Šandong Linglong Tajr“ u Republiku Srbiju, i to u Grad Zrenjanin, značiće mnogo za razvoj čitave AP Vojvodine. Proizvodnja 13 miliona komada guma godišnje obezbediće, ne samo nova radna mesta, već i veće prihode za budzet Grada Zrenjanina i budzet AP Vojvodine. Pokrajinska vlada će nastaviti da podržava razvojne projekte, koji doprinose rastu ekonomije čitave zemlje. Novac građana, koji preko poreza ostvare nova preduzeća, poput kineske kompanije „Šandong Linglong Tajr“, biće odgovorno usmeren na ekonomski opravdane projekte.

Za razliku od ranijih godina, kada je slika Vojvodine bila i slika Razvojne banke, promašenih fondova i zaduženja za pokriće gubitaka, danas to više nije moguće. Predsednik Vučić pomogao je svojim uticajem da sve više domaćih i stranih preduzeća ostvare svoje investicije i u AP Vojvodini i svi to treba da cene bez obzira na političke razlike.

Očekujem da u narednoj godini stopa nezaposlenih u AP Vojvodini nastavi da pada i da rastu zarade čiji prosek već sada prelazi 50.000 dinara. To je manje nego što želimo, ali očekujem, da ukoliko nastavimo da ulažemo u infrastrukturu i podstičemo privredu, standard i život građana bude kvalitetniji.

Predsednik Pokrajinske vlade
Igor Mirović

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*