Dozvoljen rad trgovačkim centrima

U Republici Srpskoj od danas je dozvoljen rad trgovačkim centrima i poslovnim subjektima koji posluju u njima, uz striktno poštovanje mera nadležnih u vezi sa epidemiološkom situacijom.
Tržni centar Delta Planet - Foto: facebook.com

Tržni centar Delta PlanetFoto: facebook.com

Prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije, subjekti koji pružaju usluge građanima dužni su organizovati svoj rad uz primenu propisanih epidemioloških mera sa posebnom pažnjom na ograničenje broja lica u objektu u zavisnosti od površine prostora i uz obavezno poštovanje propisanog fizičkog rastojanja.

– Na ulazu u objekat subjekti su dužni da postave obaveštenje o ukupnom broju lica koja mogu boraviti u odnosu na njegovu površinu, te da odrede jedno ili više lica za sprovođenje epidemioloških mera u zajedničkim prostorima objekta /glavni ulaz, prolazi, hodnici/ – saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Republički štab za vanredne situacije usvojio je u petak, 2. aprila, zaključak koji stupa na snagu danas, kojim se zabranjuju sva javna okupljanja u grupama većim od 30 lica, te sva privatna okupljanja u grupama većim od 10 lica.

Privatna okupljanja se odnose na svadbe, krštenja, rođendane, proslave i druge porodične skupove, a zabranjuje se i rad fitnes centrima /fitnes klubovi, bodi – bilding klubovi i slični objekti/ i kulturno-umjetničkim društvima, kao i organizacija i izvođenje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, na otvorenom i u zatvorenom prostoru.

Zabranjuje se i rad „velnes“ i spa centrima i bazenima, osim za obavljanje trenažnog procesa profesionalnih sportista i profesionalnih sportskih organizacija, kao i rad skijalištima i skijaškim centrima.

Zabranjuje se i rad priređivačima igara na sreću, kao i organizacija klasične tombole, osim priređivačima internet i ostalih lutrijskih igara na sreću, te aktivnosti unutar ustanova kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru /pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije/.

 

 

IZVOR:RTRS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*