DPS hoće da tuži Krivokapića „jer je radio po diktatu Beograda i Vučića”

(Foto Beta/Vlada Crne Gore)

PODGORICA – Opoziciona Demokratska partija socijalista Mila Đukanovića najavila je podnošenje krivične prijave protiv premijera Zdravka Krivokapića i drugih osoba koje su, kako navode, „neustavno prigrabile ustavne nadležnosti” i doveli u pitanje mir i bezbednost građana, radeći po diktatu Beograda i srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Predsednik kluba poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković saopštio je da su i skupštinskom Odboru za bezbednost podneli zahtev za saslušanje predsednika i potpredsednika vlade, ministra unutrašnjih poslova, direktora Agencije za nacionalnu bezbednost i šefa Direktora za zaštitu i spašavanje.

Živković je rekao da je sve što se dešavalo nakon 5. septembra pokazalo nesposobnost izvršne vlasti.

„Bilo je više elemenata za protiv-pravno delovanje premijera. Prvo što je preuzeo ustavnu, odnosno zakonsku nadležnost koja se odnosila na policijska ovlašćnje, zna se tačno kako funkcioniše komandni lanac znaju se nadležnosti ministra unutrašnjih poslova, direktora policije, kao i to ko izdaje narađenje za delovanje represivnog aparata”, rekao je Živković i dodao:

„Premijer se stavio u ulogu izvršioca naloga Beograda i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, verujući da mu je to dovoljno da sa sebe stigne ljagu navodnog izdajnika crkve i Srbije. Ovim je pokuša sebe da rehabilituje u čemu je izvršio više krivičnih dela, zbog čega ćemo mi podneti krivičnu prijavu”, prenosi Tanjug.

On je na konferenciji za medije kazao da je akcija na Cetinju bila rizična i nezakonita, sa prekoračenjem ovlašćenja policije.

Cilj je, tvrdi, bio da se napravi haos na Cetinju

„Cilj je bio da se sprovede ono što je Vučić naredio iz Beograda, sa ciljem da se napravi haos na ulicama Cetinja”, kazao je Živković, preneo je portal RTCG.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*