Dragana Milošević: Snažna podrška informisanju – trajno opredeljenje Pokrajinske vlade (VIDEO)

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uručila je danas, u amfiteatru Arhiva Vojvodine, ugovore za 140 korisnika koji su dobili sredstva na konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2021. godini. Ukupan iznos sredstava je 49,2 miliona dinara.

„Izuzetna mi je čast i na ponos je svima što smo danas u prilici da potpišemo ovih 140 ugovora. Veoma mi je drago što su se pred članovima komisije ove godine našli izuzetno sadržajni, kvalitetni, stručni i kreativni medijski sadržaji – bilo da je reč o televiziji, radiju, novinama ili portalima“, naglasila je Miloševićeva i dodala da je trajno opredeljenje Pokrajinske vlade i resornog sekretarijata da svake godine povećava budžetska sredstva za medije kako na srpskom, tako i na jezicima nacionalnih manjina, kako bi se nastavila tradicionalno dobra saradnja i kontinuirano i profesionalno praćenje svih aktivnosti.

U ime potpisnika današnjih ugovora reči zahvalnosti uputio je Mirko Bajić iz „Bunjevačkog medija centra“, koji je istakao da bi manjinski mediji bez podrške pokrajinskog budžeta teško opstali na tržištu, jer nijedan od njih nije komercijalan.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*