Dragana Milošević uputila telegram saučešća porodici klavijaturiste i kompozitora Aleksandra Banjca

Novi Sad, 28. april – Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je iskreno i duboko saučešće porodici svetski poznatog klavijaturiste, kompozitora i aranžera Aleksandra Banjca, koji je iznenada preminuo u 45. godini.

„U svoje lično ime i u ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, kao i svih onih koji dolaze iz sveta muzičke kulture, ne samo sa naših prostora, već i daleko šire, upućujem najiskrenije i najdublje saučešće porodici Banjac“, rekla je sekretar Milošević i dodala da preranim odlaskom velikog muzičara, pijaniste, aranžera, kompozitora Aleksandra Banjca svet muzike ostaje uskraćen za jednog velikog čoveka, velikog profesionalca i talentovanog muzičara.

„Njegovim odlaskom ostaće bol i praznina u našim srcima, kao i praznina u bendovima čiji je dugogodišnji bio član“, navela je Miloševićeva i podsetila da je bio član „Vojvođanskog omladinskog orkestra“,  „Big Band-a RTV Novi Sad“, član grupe Tanje Jovićević – „Oktobar 1864“, kao i mnogih drugih.

Banjac je rođen 22. decembra 1976. godine u Ćupriji. Veliki talenat i interesovanje za klavijature je iskazao u osnovnoj školi. Srednju muzičku školu „Isidor Bajić“ završio je u Novom Sadu, a potom je upisao Akademiju umetnosti, muzički odsek Kompozicije u klasi Milana Mihajlovića i Slavka Šuklara.

U prvoj polovini 90-ih bio je član sastava „Revir“, potom od 1996. klavijaturista veoma uspešnog novosadskog fank benda „Kolibri“ sa kojim je obišao celu zemlju. Sarađivao je sa Majklom Kerstingom iz Nemačke kao i sa mađarskim bluz gitaristom Laslo Atilom.

Kao studijski muzičar, klavijaturista/aranžer svirao je na više od 40 albuma pop muzike, a Zdravku Čoliću se pridružio 2007, na trećem koncertu na beogradskoj „Marakani“. Od ostalih saradnji izdvajaju se one sa Dinom Dvornikom, Vladom Georgievim, Aleksandrom Radović, Jelenom Tomašević…

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*