Druga medalja za Srbiju – Tijana Bogdanović osvojila bronzu

(EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT)

TOKIO – Srpska reprezentativka u tekvondou Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, nakon što je večeras preko repesaža u borbi za treće mesto savladala Japanku Miju Jamade 20:6.

Bogdanovićeva je pre četiri godine u Riju osvojila srebro, a ranije danas na startu takmičenja poražena od Adrijane Iglesijas Serezo iz Španije 12:4, prenosi Tanjug.

Ipak, pošto je Iglesijas stigla do finala, srpska reprezentativka dobila je drugu šansu i iskoristila je na najbolji način.

(Foto EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT)

„Veoma sam srećna zbog medalje. Srećna sam što sam dobila drugu šansu da se borim za odličje na ovim Olimpijskim igrama. I dalje mi je krivo što sam ispala u prvom kolu, ali devojka iz Španije je jako dobra i spremna za ovaj turnir. U Riju sam ja bila na njenom mestu, bila sam najmlađa, ona je sada na mom mestu i razumem kako razmišlja, nema šta da izgubi, ne sumnjam da će osvojiti zlato”, rekla je Tijana Bogdanović nakon osvajanja bronzane medalje.

„Vrlo je važno da napomenem u ime celog mog tima, da ovu medalju posvećujemo Damiru Štajneru, izvršnom direktoru Olimpijskog komiteta Srbije koji nažalost zbog nesrećnih okolnosti nije sa nama u Tokiju, ali znam da je u mislima sa nama i da nam šalje pozitivnu energiju kao i uvek. Pored toga medalju želim da posvetim mojoj baki koja nas je napustila pre dva meseca, znam da bi sada bila ponosna na mene, kao što je uvek bila”, zaključila je Bogdanovićeva.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*