Državni vrh Srbije nudi pomoć Grčkoj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je izraze najdubljeg saučešća predsedniku i premijeru Grčke, Prokopisu Pavlopulosu i Aleksisu Ciprasu, i ponudio pomoć Srbije u savladavanju vatrene stihije. Telegrame saučešća uputile su i predsednice Vlade i Skupštine Ana Brnabić i Maja Gojković.

„Primite moje iskreno saučešće povodom žrtava vatrene stihije koja besni u okolini Atine. Duboko nas je potresla tragična sudbina stradalih. Dok nas priroda još jednom podseća da nismo dovoljno jaki da se odupremo njenoj sili, grčki vatrogasci i spasioci ulažu nadljudske napore suprotstavljajući joj se“, naveo je Vučić.

Istakao je da je Srbija spremna da, u okviru svojih mogućnosti, pritekne u pomoć.

„Molim Vas da izraze mog saosećanja prenesete porodicama žrtava, a povređenima želje za brzi oporavak“, navodi se u Vučićevoj poruci.

Telegram saučešća premijeru Grčke Aleksisu Ciprasu uputila je i Predsednica Vlade Ana Brnabić.

„U ime Vlade Srbije i u svoje ime, izražavam najdublje saučešće vama i porodicama nastradalih u katastrofalnim požarima“, navela je premijerka.

Brnabićeva je predsedniku Vlade Grčke poručila da Srbija, kao iskren prijatelj, saoseća sa narodom Grčke u tim teškim trenucima.

„Nadam se da ćete naći snage i pružiti podršku onima koji su izgubili svoje najmilije, a povređenima želim brz oporavak. Srbija je uz vas“, navodi se u telegramu Brnabićeve.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković uputila je telegram saučešća predsedniku Parlamenta Grčke Nikolaosu Vucisu.

„Sa tugom smo primili vest o tragičnoj sudbini stradalih u vatrenoj stihiji, koja je zahvatila okolinu Atine. U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u lično ime, upućujem Vama, članovima Parlamenta i građanima Republike Grčke iskreno saučešće. Molim Vas da u ovom teškom trenutku primite izraze solidarnosti i prijateljske podrške, kao i da prenesete duboko saučešće porodicama nastradalih, koji su pretrpeli nenadoknadiv gubitak“, poručila je predsednica Skupštine Srbije.
Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*