DS i PSG traže istragu o grafitima u Novom Sadu

BEOGRAD: Demokratska stranka (DS) zatražila je hitnu istragu o tome ko je i kada na Bulevaru patrijarha Pavla u Novom Sadu ispisao grafit sa imenima nekoliko mladih aktivista opozicionih stranaka .
ds, dnevnik.rs
Foto: Dnevnik.rs

DS navodi da su uz njihova imena napisane reči „spisak postoji“, što, prema oceni te stranke, „predstavlja nedvosmislenu i brutalnu pretnju koja se ne može nikako drugačije tumačiti osim kao poziv na ubistvo“.

DS dodaje da je među imenima mladih aktivista i ime poverenika Demokratske omladine Dejana Bagarića, koji je, kako navode, u vreme građanskih protesta 2019. godine pretučen i ističu da je duž Bulevara patrijarha Pavla instalirano više desetina bezbednosnih kamera i da ne postoji mogućnost da bar neka nije snimila ljude koji su ispisali grafit .

DS najavljuje krivičnu prijavu protiv lica koja su ispisala grafit, a od danas, kako kažu gradonačelnik Novog Sada i Aleksandar Vučić su odgovorni za živote i bezbednost mladih ljudi čija su imena ispisana na zidu u novosadskom naselju Telep.

Na ispisivanje grafita je reagovao i Pokret slobodnih građana (PSG), koji je zatražio od nadležnih institucija da hitno pokrenu istragu i kazne osobe koje su, prema njihovoj tvrdnji, pozvale na smrt aktivista PSG Davora Stefanovića i Mie Milić, SSP Brajana Brkovića i DS Dejana Bagarića, ispisujući grafite na ogradi u Novom Sadu.

PSG optužuje vlast Srpske napredne stranke da je kako tvrde u Novom Sadu, „dopustila divljanja nacističkih grupa“.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*