Dveri: Bojkot separatističkih izbora, Srpska lista da napusti institucije u Prištini

BEOGRAD –

Dveri su danas upozorile Srbe na Kosovu da izlaskom na lokalne „separatističke“ izbore 17. oktobra, na koje ih „pritiscima, pretnjama, lažima i prevarama uporno prisiljava Vučićev režim“ već 10 godina zaredom, saučestvuju u priznavanju „lažne države Kosovo“ i pozvale ih da na takve izbore više ne izlaze.

Pored toga Dveri su pozvale i pripadnike „takozvane Srpske liste“ da zarad budućnosti srpskog stanovništva na Kosovu pod hitno napuste sve „separatističke institucije u Prištini“, saopštio je taj pokret.

dveri, 3, 660x330

Izvor: Dveri

Dveri su uputile poziv predsedniku Skupštine Ivici Dačiću da pod hitno, umesto „lažnih, separatističkih“, raspiše lokalne izbore u svim srpskim sredinama na Kosovu i time prestane sa „flagrantnim kršenjem“ Ustava i uskraćivanjem prava „kosmetskim Srbima da biraju i budu birani po Ustavu i zakonima Srbije“.

Za Dveri je to jedini način da Dačić ispravi nepravdu prema svojim sunarodnicima koju je napravio potpisivanjem „antiustavnog Briselskog sporazuma“ i svih ostalih sporazuma „kojima nas je ova vlast besomučno gurala i ostavljala u Velikoj Albaniji“.

Dveri su pozvale i sudije, tužioce, pripadnike Kosovske policijske službe, civilne zaštite i kosovskih bezbednosnih snaga da se, napuštanjem „separatističkih institucija“, vrate u okvire ustavno-pravnog sistema „otadžbine Srbije“.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*