Dveri: U Srbiji doneti zakon sličan najavljenom u Republici Srpskoj

BEOGRAD –

Pokret Dveri saopštio je danas da podržava donošenje zakona u Narodnoj skupštini Republike Srpske po kom će se kaznom zatvora kažnjavati svi koji Srbe i Republiku Srpsku nazovu genocidnim, i predlaže da se sličan zakon usvoji i Srbiji.

„Po uzoru na nacionalno jedinstvo koje je postignuto u RS između svih političkih stranaka vlasti i opozicije, i mi u Srbiji bismo, bez obzira na političke razlike među nama, trebalo da zauzmemo zajednički stav i zajednički se oglasimo protiv odluke (Valentina) Incka i podržimo Republiku Srpsku i srpski narod u BiH“, navodi se u saopštenju koje je potpisao lider Dveri, Boško Obradović.

dveri

Izvor: dveri.rs

Ta stranka, kako se navodi, predlaže da „i u Srbiji donesemo zakon po kome će se kažnjavati svi koji Srbe, Srbiju ili RS nazovu genocidnim“.

Dveri, takođe, podržavaju i drugu najavljenu odluku skupštine RS o odbacivanju primene nametnutih izmena krivičnog zakona koje su delo odlazećeg kolonijalnog upravnika u BiH Valentina Incka, a kojima će biti kažnjen svako ko tvrdi da se u Srebrenici nije desio genocid.

„Ovom prilikom podsećamo domaću i regionalnu javnost da je nezavisna Međunarodna komisija kojom je predsedavao čuveni izraelski istoričar Gideon Grajf, a koja je sastavljena od najeminentnijih svetskih stručnjaka, donela zaključak da se u Srebrenici nije dogodio genocid. Da li će i ovim međunarodnim stručnjacima biti suđeno po novom Inckovom zakonu?“, piše u saopštenju.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*