Džoni Roten: Serija o Seks Pistolsima će uništiti ugled benda

Frontmen benda „Sex Pistols“ Džoni Roten izjavio je da se televizijska serija o kultnom britanskom pank bendu snima bez njegovog pristanka i bilo kakvog doprinosa.

 

Džoni Roten: Serija o Seks Pistolsima će uništiti ugled benda

Foto: Youtube screenshot (Good Morning Britain)
Roten, čije je pravo ime Džon Lidon, rekao je agenciji dpa kako strahuje da će serija, koju režira Oskarom nagrađeni reditelj Deni Bojl, „pokušati da uništi ugled“ i nasleđe benda te je treba smatrati „otrovnim delom“.
Prošle nedelje televizijska mreža FX najavila je snimanje mini-serije od šest epizoda, nazvane „Pistol“, koja će „oživeti“ memoare gitariste Stiva Džounsa iz 2016. „Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol“.
Ništa ne znam o tome, baš ništa. Niko nije ništa učinio da me uveri ili da traži moj doprinos ili učestvovanje na bilo koji način i u bilo kom obliku. Oni će… pokušati da unište reputaciju nečeg tako izvrsnog. Vrlo je opasno to što su uradili, bez poštovanja. Videćemo, videćemo da li će nam se sad obratiti i razgovarati„, rekao je Roten.
Portparol tv mreže izjavio je da su i autori serije i Bojl kontaktirali Rotenovog agenta kako bi mu rekli za mini-seriju, koja bi trebalo da počne da se emituje u martu.
Seks Pistolsi osnovani su u Londonu 1975. i zauvek su promenili britansko društvo i kulturu. Zaslužni su za pokretanje pank pokreta u Britaniji.
Autor: Hina

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*