Džonson je ponovo na udaru zbog svoje iskrenosti u slučaju Zagarija-Ratcliffea

Tori se nadao da će Boris Džonson ponovo biti izložen vatri u retkom trenutku iskrenosti pre osamnaest meseci u vezi sa slučajem Nazanin Zaghari-Ratcliffe.

Govoreći za Ski Nevs Johnson je izrazio "dubok osećaj patnje" za svoj prilično istinit prikaz događaja kada su ih ispitivali vodeći poslanici u novembru 2017. godine.

Tada je Džonson indirektno i nenamerno priznao odboru spoljnih poslova Doma naroda da je Zaghari-Ratcliffe učestvovao u ilegalnim aktivnostima u Iranu.

Od tada je u više navrata napadnut od strane medija i političkog establišmenta zbog toga što je navodno otežavao život britansko-iranskom dvojnom državljaninu, koji je osuđen za optužbe vezane za nacionalnu bezbjednost u Iranu i trenutno služi petogodišnju kaznu.

Usredsređenost na Johnsonov rijedak trenutak iskrenosti se pojačala otkako je objavio svoju nameru da ospori rasu rukovodstva konzervativne stranke. Johnson je plovio kroz prvi krug takmičenja dosljedno osiguravajući podršku većine konzervativne parlamentarne stranke.

On je sada pravi favorit za pobedu u finalnom krugu takmičenja, gde se suočava sa ministrom inostranih poslova Jeremijem Huntom. Mogućnost premijerovanja Džonsona podstakla je osnivanje partije Torija iza Hanta, koji se smatra mnogo pouzdanijom perspektivom.

Vodeći optužbu protiv Džonsona, bivšeg predsednika partije Torija Ser Patrika MekLoglina, koji je na čelu kampanje Džeremija Hanta, rekao je da Džonsonov "originalni" jezik o Zaghari-Ratcliffeu "nije pomogao slučaj".

Skloniji i spontani, Johnson se smatra britanskim političkim establišmentom. Slučaj Zaghari-Ratcliffe smatra se Johnsonovom najvećom slabošću, ne samo zbog toga što su je britanski mediji neprestano pogrešno predstavljali kao „nevinu majku“ koju Iran drži „talacom“.

Najnoviji napadi na Džonsona dolaze nakon posljednjeg neuspjelog trika Richarda Ratcliffea ispred iranske ambasade u Londonu. Prema dobro informiranom suprugu, suprug Zagarija-Ratcliffea upoznao je Jeremija Hunta prije nego što je počeo štrajk glađu ispred ambasade.

U priznanju neuspjelog pritiska na iranski pravosudni sistem, Ratcliffe je prekinuo jučerašnji štrajk glađu.IZVOR: PRESS TV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*