Eksplozije u „Slobodi” u Čačku, nema povređenih (VIDEO)

Oko šezdeset radnika je radilo u trećoj smeni i svi su evakuisani, a kasnije i četvorica radnika koji su se sklonili u podrumske prostorije

U čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda” jutros nešto pre dva časa došlo je do serije detonacija, ali nema povređenih, a još nema informacija o uzrocima nesreće. Detonacije su se povremeno čule i oko pola šest, ali znatno ređe i manjeg intenziteta, a RTS prenosi da se situacija smiruje.

Gradonačelnik Čačka Milan Todorović izjavio je da nema žrtava i povređenih. On je naveo da je oko šezdeset radnika radilo u trećoj smeni i da su svi odmah evakuisani, a da su oko pola tri evakuisani i četvorica radnika koji su se sklonili u podrumske prostorije.

„Oko pola dva su se čule prve detonacije, one su se dogodile u magacinu ubojnih sredstava. Dobro je da se eksplozija i požar nisu se dogodili u proizvodnim halama,” rekao je Todorović.

Magacin se nalazi na oko 800 metara od ulazne kapije. Sektor za vanredne situacije je mobilisao ekipe za spasavanje i apelovao na građane koji žive u blizini fabrike da ne izlaze iz kuća, kako se ne bi izlagali nepotrebnom riziku.

Vatrogasno-spasilačke ekipe se nalaze ispred fabrike i intervenisaće kada se steknu uslovi, saopšteno je iz Sektora za vanredne situacije, prenosi Tanjug.

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*