Epidemiolog: Novi talas donosi kovid propusnice, one nisu diskriminatorske

Izvor: N1

Kovid propusnice nisu diskriminatorske, a kampanju za povećanje obima vakcinacije treba nastaviti sa drugačijim autoritetima, izjavio je epidemiolog u penziji Zoran Vučinić.

“Novi talas će doneti potpuno nove mere, u smislu kovid propusnica, koje nisu diskriminatorske, ali na neki način ograničavaju kretanje i neke normalne stvari“, rekao je Vučinić za Studio live na N1.

Vučinić je kazao da između rasta brojeva obolelih, umrlih i pacijenata na respiratoru sa jedne strane i uvođenja kovid propusnice sa druge, on bira propusnicu.

Kazao je da je kampanja za vakcinaciju bila neuspešna i nepotpuna, što je na neki način rezultiralo sadašnjim stanjem, koje naziva neodrživim.

Vučinić smatra da kampanju treba da vode zdravstveni radnici koji su u kovid sistemu i koji mogu da govore „o stvarnim stvarima vezanim za kovid“.

“Voleo bih da ljudi čuju samo šum respiratora, šum čoveka i mašine koji se bore za vazduh”, rekao je on.

Dodao je da je Krizni štab za borbu protiv kovida obezbedio vakcine, protokolarne lekove, respiratore, da se zdravstveni sistem brzo transformiše iz ne-kovid režima u kovid režim, ali da su protivepidemijske mere „ostale da vise u vazduhu“

“Jedno sveopšte zatišje koje je nastalo prošlih meseci, turistička pomama koja je u toku sigurno je dovela do opuštanja“, rekao je Vučinić.

Celo gostovanje pogledajte u emisiji N1  Studio Live.

 

 

 

IZVOR;N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*