Evroparlamentarci usvojili nacrt dokumenta u dijalogu o izbornim uslovima u Srbiji

BRISEL –

Evropski parlamentarci Vladimir Bilčik, Tanja Fajon, Knut Flekenštein i Eduard Kukan, usvojili su danas „nacrt radnog dokumenta“ u okviru pripreme za sledeću rundu Međupartijskog dijaloga 17. i 18. septembra u Beogradu, objavio je Evropski parlament. U EP naglašavaju da se usvojeni dokument fokusira na poboljšanje uslova za političku konkurenciju s obzirom na predstojeću izbornu kampanju u Srbiji.

Dodaje se da se on nadovezuje na zamah koji je stvorio julski međustranački dijalog i da uzima u obzir prethodni proces konsultacija, kao i preporuke međunarodne zajednice.

izbori, glasanje, biraci, glasaci

Izvor: EPA-EFE (Valdrin Xhemaj)

„Dokument se posebno vezuje zapitanja ravnopravnog pristupa medijima i integritet izbornog procesa“, stoji u pisanom saopštenju EP.

Posrednici EP u Međustranačkom dijalogu u Srbiji naglašavaju da ovim nacrtom radnog dokumenta žele da daju konstruktivan doprinos Dijalogu sa konkretnim sugestijama i predlozima.

„Međutim, ključ za postizanje sporazuma leži u rukama samih učesnika dijaloga Njihova politička volja i spremnost na kompromis biće odlučujući za ishod“, podvukli su posrednici EP.

Oni su naglasili da će učiniti sve što je u njihovoj moći da „utiru put ka političkom sporazumu“.

Nacrt radnog dokumenta biće dostupan svim učesnicima Međustranačkog dijaloga do kraja ove nedelje.

U EP najavljuju da će se ove nedelje posrednici EP sastati i sa predsednikom Narodne skupštine Srbije, Ivicom Dačićem, kako bi razgovarali o daljim pripremama za proces dijaloga.

 

 

 

IZVOR:RTV

 

 

 

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*