Evropski Fejsbuk pesnički festival

Evropski Fejsbuk pesnički festival, deveti po redu,  održaće se 10. i 11. marta na Novosadskom sajmu, a pesnici se takmiče jednom svojom  neobjavljenom pesmom na maternjem jeziku.

Svi zainteresovani pesnici koji nisu u mogućnosti da prisustvuju festivalu mogu da učestvuju tako što će postaviti svoje pesme na Fejsbuk stranici festivala. Nagrada za najboljeg pesnika festivala jeste štampanje samostalne zbirke pesama. Ovaj festival okuplja oko 500 pesnika iz 20-tak država iz celog sveta, koji svoje pesme objavljuju na fejsbuku.

Cilj festivala je da se umetničko stvaralaštvo ovih pesnika prenese iz virtualne sfere u stvarnu gostovanjem na novosadskom sajmu knjiga, gde će pesnici dobiti mogućnost da govore svoje stihove, ali i da se sretnu sa drugim fejsbuk pesnicima i prijateljima.

Zainteresovani mogu poslati jednu neobjavljenu pesmu na maternjem jeziku i lične podatke (ime, prezime, adresa, telefon) do 28. 02. 2018. godine na e-mail: fejsbukfestival@gmail.com.

Manifestacija se održava u okviru Međunarodnog sajma knjiga, a u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*