EXIT: Roni Size i LTJ Bukem se vraćaju na Petrovaradinsku tvrđavu

roni size ltj bukemIzvor: Promo/EXIT Festival

Roni Size i LTJ Bukem, prvi internacionalni izvođači novosadskog festivala EXIT, vraćaju se na Petrovaradinsku tvrđavu gde će u okviru proslave dve decenije festivala nastupiti na glavnoj bini u četvrtak 8. juna, saopšteno je danas. Kako su naveli iz organizacije, njih dvojica će izvesti „specijalni višesatni back2back (b2b)“ set, kao što su to uradili i 2002. godine, upravo na EXIT festivalu.

„Roni Size i LTJ Bukem imaju posebna, potpuno zaslužena mesta u srcima Exitove publike, ali i biografiji festivala. Oni su prva imena drum’n’bass muzike i taj status ponosno čuvaju. Nakon kultnog b2b seta sa Bukemom 2002. godine, Roni Size se 2015. vratio sa svojom supergrupom Reprazent na proslavu Exitovog 15. rođendana, i priredio jedan od najboljih koncerata u istoriji festivala“, navodi se u saopštenju.

Festival je tim putem najavio i nove izvođače „X-bass“ bine, na kojoj nastupaju drum’n’bass izvođači, kao i „Reggae Wenti Wadada Positive“, posvećene rege muzičarima, a kompletan program se može videti na sajtu festivala.

EXIT festival, kao deo Ujedinjenih festivala Srbije, dobio je od Kriznog štaba saglasnost za održavanje ovog leta, prateći bezbednosni protokol „Safe Events Serbia“, utemeljen na najnovijim naučnim istraživanjima sprovedenim širom Evrope.

„Uz kontrolisan i ograničen ulazak na one koji su vakcinisani, imaju antitela nakon preležanog korona virusa, ili su negativni na PCR ili brzom antigenskom testu, rizik od širenja zaraze na festivalima biće zanemarljiv, a oni sami će postati najbezbednija mesta okupljanja u zemlji“, navode iz organizacije festivala.

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*