Fijakerijada u Šidu

Godinama unazad Šidsko kulturno leto jedno je od poznatijih manifestacija na području Srema.
U okviru njega postoji niz manifestacija i muzičkih događaja koji privlače veliki broj ljudi kako meštana tako i gostiju Šidske opštine.

U skorije vreme održava se i Fijakerijada u okviru Etno dana. Ova manifestacija održava se 7.put za redom. A svojim prisustvom događaj uveličavaju i gosti iz čitave države Srbije, te nešto manji broj iz BiH i Republike Hrvatske. Ove godine Fijakerijada počinje u 12 časova a u 13 časova održava se takmičarski deo sa zapregama.

Manifestacija se organizuje na terenu OFK “Šid” gde je organizator Konjički klub “Graničar 2011”.

Program  se sastoji iz revijalnog i takmičarskog dela u kom učestvuju i gosti iz Batajnice,Surčina,Dobrinaca,Pećinaca,Čačka,Rume,Sremske Mitrovice i Kuzmina, takođe organizovan je i defile  paradnih konjičkih zaprega, kola i fijakera. Sadržaj je  propraćen bogatim zabavnim kulturno-umetničkim programom.

Poziv na Fijakerijadu u Šidu 2018.godine

Pozivaju se svi građani Republike Srbije i iz regiona BiH i Crne Gore da dana 11.08.2018.(subota) dođu u Šid u 12 časova da posete 7. Fijakerijadu i dožive čari Srema i sremske ravnice uz dobru zabavu, lepe događaje, lepe Sremice i dobre konje.

Dopisnik iz Šida Danica Perać

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*