FK Indeks postavio podzemni sistem zalivanja terena

Fudbalski klub Indeks iz Novog Sada odlučio je da ulaže novac u infrastrukturu kluba.

Za početak, ono što je najvažnije, a da bi sve selekcije mogle da treniraju i igraju utakmice na Đačkom igralištu, uloženo je u rekonstrukciju terena i zalivni sistem što je za primer ostalim klubovima.

„Studenti” se takmiče u Novosadskoj ligi, u prošlom prvenstvu bili su vojvođanski ligaš, ali to ih ne sprečava da misle na budućnost kluba.

Jedan od čelnika Kluba Milan Sikicki to nam je i potvrdio, istakavši da će se nastaviti u tom pravcu:

 

Foto: Indeks Djacko igraliste/M. K.

 

 

„Prošle i ove godine u teren je uloženo oko 10.000 evra, za sistem podzemnog zalivanja uložili smo 3.500 evra a od zime ćemo uložiti još i završiti ceo sistem – istakao je Sikicki.

Ovaj sistem zalivanja izgleda vrhunski, pogotovo za ovaj rang takmičenja i mnogo znači za očuvanje terena za igru i treninge tokom sušnog perioda:

„Da bismo sačuvali teren morali smo sa prvim timom da se izmestimo za treninge i pripreme utakmica. Trenirali smo na veštačkoj podlozi Sportskog centra na Sajmištu ali moramo istaći da je za nas to ipak veliki izdatak. Fudbalski savez Grada naplaćuje nam 50.000 dinara mesečno za prvi tim iako su teren dobili besplatno od UEFA – rekao je Sikicki.

Dužnost matične kuće je da pomaže klubovima, rekli bismo, što ovoga puta nije slučaj.

Izvor: Dnevnik.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*