Forum beogradskih gimnazija: Članovi Kriznog štaba da ne licitiraju o kraju polugodišta u medijima

Forum beogradskih gimnazija pozvao je danas epidemiologa Branislava Tiodorovića i druge članove Kriznog štaba da prestanu da u medijima licitiraju o datumu završetka prvog polugodišta.

Ilustracija

FOTO:BBC

„U kriznim situacijama, kakva je situacija sa korona virusom, potpuno je razumljivo da je neophodno imati poverenje u odgovorna lica koja upravljaju krizom. Međutim, konstantno licitiranje u medijima oko završetka prvog polugodišta unosi zabunu i nemir među učenike, nastavnike i roditelje i značajno povećava već postojeću frustraciju izazvanu nenormalnim uslovima u kojima se odvija nastava”, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Forum beogradskih gimnazija je naglasio da očekuje od svih članova Kriznog štaba da svoja mišljenja, stavove i predloge iznose na zajedničkim sastancima tog štaba i da u javnost izlaze sa prethodni usvojenim odlukama.

„Svako drugačije ponašanje vodi produbljivanju neizvesnosti i većoj nervozi, što se na kraju prelama preko leđa učenika i nastavnika, a posledično utiče i na gubitak poverenja u one koji donose odluke, što nikome ne bi trebalo da bude u interesu”, dodaje se u saopštenju.

Tiodorović je izjavio da će predložiti da zimski školski raspust umesto 31. decembra počne već od 15. decembra, kako bi se obuhvatili praznični period uključujući i Novu godinu po gregorijanskom kalendaru.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*