FOTO: Uskoro autentična parkirališta za bicikle širom Novog Sada (VIDEO)

Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) predstavila je danas projekat izrade autentičnih bajk rekova za parkiranje bicikala, koje je napravio novosadski umetnik Zoran Tegeltija i galerija Noa Kuf.

FOTO: Uskoro autentična parkirališta za bicikle širom Novog Sada

Foto: 021.rs
Kako navode u NSBI, u razgovorima sa biciklistima saznali su da u Novom Sadu nedostaje mesta za parkiranje bicikala, a na ovaj način se počinje s rešavanjem tog problema.
Deo projekta je i „biciklistička oaza“, delo Invicta bike shop tima, nastalo sa ciljem da se pokaže da biciklovi mogu da donesu svima nama malo zelenila na mestima gde ga inače nema.
Predsednik NSBI Marko Trifković kaže da će u sklopu ovog programa biti podeljeno i 700 kartica „Biciklograd“ koje korisnicima omogućavaju benefite u ustanovama kulture u gradu.
Mi smo ušli u ovaj program sa idejom da, sa našim partnerima koji su zamajac promena u društvu, Novosađanima približimo jedan stil života koji postaje sve popularniji u društvu. Naša ideja je da što više popularizujemo bicikle i to radimo već čitavu deceniju„, kaže Trifković.
Projekat se realizuje uz podršku kompanije Merkator S i njihovog brenda Idea, putem čijih društvenih mreža će u narednom periodu biti plasiran serijal korisnih saveta i lekcija o biciklističkom saobraćaju, koje bi trebalo da znaju i roditelji i deca.
Direktorka marketinga kompanije Merkator S Nataša Pavlović ističe da je cilj ovakvih akcija da se Novi Sad učini lepšim, a njegovi stanovnici ekološki osvećnijim.
Zajedno sa novosadskom biciklističkom inicijativom pravimo projekat koji će doprineti boljem i kvalitetnijem načinu života svih biciklista u Novom Sadu. Ono što smo mi želeli dodatno da izradimo i unapredimo su su i biciklistički parkovi, rekovi za parkiranje u čijoj izradi učestvuju različiti umetnici, ali i servisne stanice ispred pojedinih naših objekata„, kaže Pavlović.
Uskoro će iz štampe izaći i prvi Biciklistički vodič kroz Novi Sad, knjiga koju su napravili novosadski umetnici Doris i Slaviša, a čije štampanje je podržano kroz ovaj projekat.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*