Fruškogorski maraton odložen za septembar

Usled pogoršanja aktuelne epidemiološke situacije, a u skladu sa merama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19, Organizacioni odbor prinuđen je da odloži održavanje 44. Fruškogorskog maratona, saopšteno je iz ove organizacije.
Fruskogorski-maraton-post-2-novi-datum
Foto: Fruškogorski maraton

Novi datum održavanja Fruškogorskog maratona je 18-19. eptembar 2021. godine.

„Preporuku Kriznog štaba prihvatamo kao opravdanu i razumnu na situaciju “više sile“, koja se upravo događa ne samo na području Srbije i regije, već i globalno. Nakon konsultacija sa našim partnerima, sponzorima i volonterima, u potpunosti smo svesni da smo dužni biti odgovorni, te slediti uputstva vlasti i zdravstvenih ustanova.

Iako je do manifestacije ostalo malo manje od mesec dana, organizacija je odavno u završnoj fazi, stoga vas molimo da razumete celokupnu situaciju. Zaista smo se trudili da uradimo sve što je u našoj moći, ali na žalost, odluka ovoga puta nije na nama. Primorani smo da sledimo preporuke nadležnih institucija i postupamo u skladu sa njima. Iskreno se nadamo da će se situacija sa KOVID-19 virusom u bliskoj budućnosti smiriti, te da će se FGM održati u punom obimu i sa masovnim odzivom zainteresovanih građana“, saopštio je direktor Planinarskog maratona na Fruškoj gori Nenad Sudarov.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*