Gajdobru još potresa brutalno prebijanje dečaka od 16 godina

Prošlo je tri nedelje od brutalno prebijanja dečaka od 16 godina u Gajdobri, a ovo selo nadomak Bačke Palanke još potresa ovaj stavičan događaj.
d
Foto: Dnevnik.rs

Sećanje je vraćeno nakon prekjučerašnjeg saopštenja policije da su uhapšena dvojica osumnjičenih za napad, koji imaju 22, odnosno 21 godinu. Njima je određen pritvor do 30 dana.

Treći osumnjičeni (22) je u bekstvu i za njim se traga. Sva trojica su iz Bačke Palanke.

Tuča se desila 25. avgusta, a kako navode roditelji pretučenog dečaka za BAP vesti, na njega je krenulo 14 mladića. Kako se vidi na snimcima nadzornih kamera, selom su prošli s palicama u rukama. Ipak, iz policije im je rečeno da nije bilo 14 na jednog, te da su trojica od okupljenih 14 učestvovala u napadu. Kako su roditelji još kazali, dečak ima prelom nosa na dva mesta.

– Imao je rasekotinu između očiju i nosa, povredu kolena, mnogobrojne podlive. Sve je naneto palicama. Postoje i video snimci nadzornih kamera u Gajdobri koji su snimili grupu kako ide ka mestu zločina – rekao je otac Slobodan za spomenuti lokalni medij.

Kazao je i da je maloletnik napadnut greškom, te da je reč o obračunu dve navijačke grupe.

– Desilo se da je te noći moje dete bilo na pogrešnom mestu u pogrešno vreme – istakao je.

Otac kaže da se napad desio u delu sela u kom se ljudi inače okupljaju.

– To je centar sela, tu je dečije igralište, gde imaju ljuljaške i tobogane. Uhvatili su samo mog sina. Nije prepoznao nikog. Seća se da je krenuo da trči, udarca u glavu i da ga je neko povukao za kapuljaču od duksa koji je imao na sebi. Posle se ničeg ne seća. Njegovo sećanje se vraća tek kad sam ga ja sa doktorima Hitne pomoći ubacivao u ambulantna kola – kaže otac.

Objašnjava da je poziv dobio u 23.48, te da se tuča desila u intervalu od desetak minuta.

– Prema nadzornim kamerama koje sam dodatno gledao, oni su u 23.39 bili udaljeni oko 150 metara od mesta događaja, a ja sam poziv od tog čoveka primio u 23.48 časova, da se desila tuča. To je u našoj ulici – kaže otac, dodajući da poznaje čoveka koji ga je zvao:

– Poznajemo se, poznaje i klinca, samo u prvom momentu, kad ga je našao u nesvesti, nije mogao da ga prepozna jer je bio sav u krvi.

Komšije su povređenom dečku pritekle u pomoć.

– Jedna osoba koja živi tu u blizini, koja je čula šta se događa, izašla je iz svog stana. Zatekla je moje dete u nesvesti. Pozvala je odmah i policiju i Hitnu pomoć u Bačkoj Palanci. Naše dete nije ličilo na naše sebe – objašnjava otac dodajući da je posebno bilo teško voziti se u automobilu koji prati ambulantna kola:

– Čovek koji ima decu može samo zamisliti kako se mogu osetiti roditelji…, ići za kolima Hitne pomoći koja pod rotacijom vozi dete u bolnicu, a ne znati da li će preživeti ili neće.

Kako je moglo biti, dobro je, kaže, i navodi da se dečak oporavlja. Telesne rane zarastaju, ali ga duševne brinu.

– Hvala bogu, rane će zaceliti, a psihički kako to može da utiče na njega i koliko će tu biti potrebno vremena da prođe… Trenutno ima strah, sve ga to tišti… – navodi očajni otac.

Majka Milica navodi sa čim se sve porodica suočava.

– Sinoć je išao da se prošeta do centra. Rekla sam mu da dođe što pre. Ne mogu mu zabranjivati da ide među decu, da se druži sa svojim drugarima. Ali ne znam koliko sam ga puta zvala. Znala sam da on nije opterećen nikakvim sportom niti ga interesuje, ali sad ne znam kako će mi dalje biti – kaže zabrinuta majka još jednom ističući da je pretučen greškom.

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*