Galerija Matice srpske dobitnik nagrade DISRUPT za 2020. godinu za projekat Izvanredni u vanrednom

Među 60 prijavljenih kandidata u 10 različitih kategorija, na javnoj dodeli nagrada održanoj u četvrtak 1. aprila 2021. godine u onlajn formatu, Galerija Matice srpske proglašena je dobitnikom DISRUPT nagrade u kategoriji Kultura i umetnost (potkategorija komunikacija) za projekat Izvanredni u vanrednom.

DISRUPT nagradu marketing agencije Adam studio dodeljuju renomirani profesionalci iz struke kompanijama, institucijama, agencijama, medijima, nevladinim organizacijama i pojedincima, čiji projekti su se posebno istakli tokom 2020. godine. Nagradom se ističu i promovišu projekti koji vuku napredak društva i predstavljaju novinu u određenom delu poslovanja, svojom inovativnošću i disraptivnim modelom komunikacije.

Projektom Izvanredni u vanrednom Galerija Matice srpske je predstavila svoje aktivnosti realizovane u izmenjenim okolonostima izazvnim izbijanjem panedemije tokom prethodne godine. Polazeći od uverenja da umetnost snažnom komunikativnom dimenzijom može okrenuti posmatrača ka unutrašnjem životu i suočavanju sa uzburkanim emocijama i mislima, ponuditi podršku, vedrinu i drugačiji ugao posmatranja, Galerija Matice srpske je sredinom marta preseljena u virtuelni prostor, a sadržaji plasirani na društvenim mrežama vremenom su se dopunjavali, transformisali i kreirali novi disraptivni model muzejske komunikacije.  Iskorak je započet akcijom GMS s vama kod kuće koja je u svetu digitalnih medija donela interaktivne kvizove, umetničke izazove, virtuelna vođenja, predavanja, onlajn izložbe i edukativne programe za decu i potom Umetnički izazov Galerije, kao i akcijama Budi uz umetnost, Iz udobnosti vašeg doma i Ukus umetnosti.  Sadržaji su nadograđivan, a iskustva programa plasiranih u digitalnom svetu preneta su u skladu sa epidemiološkim merama u prostor Galerije kroz kampanju Oči u oči sa umetnošću i programe Avantura za velike i male i Prepusti se umetnosti za koji je posebno opremljena soba za meditaciju u okviru Stalne postavke.

 

Spisak svih finalista i nagrađenih dostupan je na linku https://adamstudio.rs/disrupt-nagrade-2020/.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*