Galerija Matice Srpske:“Oči u oči s umetnošću“ 22_24. maja 2020.

Nastavljen sa program Oči u oči s umetnošču, zbog velikog interesovanja.Svakog vikenda biće održavana stručna tumačenja i vođenja kustosta i konzervatora koja nude široku paletu interpretacija umetnosti iz različitih uglova. Pored predstavljanja aktuelne izložbe Inspirisani Italijom i Poklon-zbirke Dragiše Brašovana organizovana su i tematska tumačenja stalne postavke srpske umetnosti XVIII, XIX i XX veka.

Kako su srpski umetnici bili inspirisani nasleđem Italije, kako je zaostavština arhitekte Dragiše Brašovana došla u Galeriju, kako se ogledaju fenomeni „muškosti“ i „ženskosti“ na delima, a kako zabava i slobodno vreme u prošlosti, kako se u umetnosti čovekovo telo (raz)otkrilo i šta sve možemo saznati ispod slojeva boje na slici – samo su neka od pitanja koja  predstavljaju teme ovog programa.

Tokom vikenda koji je pred nama posetioce očekuju:
Petak, 22. maj 2020.
u 13.00: Poklon-zbirka Dragiše Brašovana (dr Tijana P. Bugarski, upravnica GMS)
u 19.00: Ulice i lica Novog Sada (Ivana Rastović, kustos GMS)
Subota, 23. maj
u 13.00: Inspirisani Italijom (Milica Milošević, volonter GMS)
u 17.00: Inspirisani Italijom (Milica Milošević, volonter GMS)
Nedelja, 24. maj
u 13.00: Inspirisani Italijom (Goran Vujkov, volonter GMS)
u 17.00: Inspirisani Italijom (Goran Vujkov, volonter GMS)
Vođenja su predviđena za po 5 ljudi, u nekoliko termina tokom dana. Kako bismo ispoštovali ograničenje u broju posetilaca, neophodno je prijaviti se elektronskim putem preko linkahttps://forms.gle/GiCJmW4nNE47Mx6T6. U slučaju da nemate pristup onlajn prijavljivanju, možete se javiti putem telefon 021 4899 017 od 08.00 do 16.00 sati

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*