Glišić: Apsolutna većina za SNS u Kosjeriću i Zaječaru

BEOGRAD: Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić saopštio je sinoć da je SNS na lokalnim izborima u Kosjeriću i Zaječaru osvojila apsolutnu većinu, i značajan rezultat u Preševu, dodajući da je izbore obeležila i izuzetna izlaznost.
e
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

„Jasno je da ćemo imati apsolutnu većinu u Zaječaru i Kosjeriću. Nećemo žuriti sa konstituisanjem gradske skupštine u Zaječaru i opštinske u Kosjeriću, jer želimo da izanaliziramo svako izborno mesto, da vidimo gde postoji prostor da bolje radimo. Želimo da nastavimo politiku razvoja Srbije, a tako i Kosjerića i Zaječara“, poručio je on.

Glišić je novinarima na pres konferenciji rekao da je SNS u Kosjeriću osvojila 67,23 odsto glasova, što je dvostruko više nego na prethodnim izborima u toj opštini.

Pre četiri godine, SNS je u Kosjeriću osvojila 32,29 odsto, ili 2.116 glasova, a sada 4.534 glasa, precizirao je Glišić.

On je rekao da je u Zaječaru ostalo da se prebroje glasovi sa još 15 biračkih mesta, a da je sa sada SNS osvojila 47 odsto glasova.

„SNS je blizu 47 odsto, i to je 50 odsto više nego u prethodnom izbornom ciklusu“, dodao je Glišić.

U Preševu je SNS na oko šest odsto glasova, sa za sada osvojenih 1.204 glasa, što je za 252 glasa više nego na prethodnim izborima.

„Na prethodnim izborima 2017. osvojili smo 952 glasa, a sada smo 1.204 i očekujemo da stignu zapisnici sa još biračkih mesta. Borićemo se za treći mandat, dva imamo kao i do sad, i nadam se da možemo da osvojimo i treći“, rekao je Glišić.

On je istakao da je izbore obeležila izuzetna izlaznost i da je neverovatan odziv pokazao da ljudi žele da rešavaju probleme.

Izlaznost u Kosjeriću je 72, 91 odsto, dok je izlaznost u Zaječaru 50 odsto, znatno više nego na prethodnih izborima kada je bila na 39,53 procenta.

Glišić je u ime stranke obećao da će SNS u naredne četrii godine opravdati dobijeno poverenje i primeniti sve što je izneto planom i programom sa kojim su izašli pred birače.

Upitan za navodne nepravilnosti koje su objavljene preko društvenih mreža Glišić je rekao da je, što se beogradskih registarskih tablica u Zaječaru tiče, Srbija slobodna država, a tako postoji i sloboda kretanja građana.

Podsetio je da je, kada je učestvovao na izborima u Lučanima, video čačanske tablice, to jest kola kojima je dolazio Boško Obradović, ali i beogradske kojima su dolazili Vuk Jeremić i Dragan Đilas.

„Došli su tada da obiđu svoje članove, zastupaju svoju politiku i pozovu na glasanje. Mi se tada nismo bunili i nikome ne može da se brani da dođe i podrži politiku istomišljenika“, podvukao je on.

Kada je reč o aktivistima sa spiskovima članova kazao je da niko ne može da zabrani da se obiđu članovi, koji su se svojevoljno učlanili, i da se pozovu da izađu na birališta.

Što se tiče grupe građana „Montoja i Pravednici“, koji su, kako je preneo, osvojili 1,9 odsto glasova, kazao je da je pročitao vest i da je član te grupe optužio komšiju člana SNS da je išao i pozivao na glasanje.

„Ako je pozivao članove stranke ne vidim nikakav problem. Niko nikoga nije prisilio. Ovi izbori su protekli u normalnom tonu, bio je normalan izbori dan, koji je obeležen velikim odzivom birača“, konstatovao je Glišić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*