Glumac Vidaković novčano kažnjen zbog držanja heroina

Branislav Vidaković (Video isečak)

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na novčanu kaznu od 100.000 dinara glumca Branislava Vidakovića zbog nedozvoljenog držanja 4,93 grama heroina ličnu upotrebu koji mu je presudom oduzet.

Ilija Marković koji je sa Vidakovićem bio u vozilu u trenutku hapšenja u julu prošle godine pravosnažno je osuđen na godinu i po dana zatvora zbog neovlašćene preprodaje heroina i i oduzeto mu je 38,34 grama heroina, tri mobilna telefona i dve digitalne vagice,

Ovom odlukom koja je danas objavljena na sajtu Apelacionog uda, potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu od 16. aprila ove godine.

Marković je osuđen jer je 17. jula 2020. godine, u stanu i drugim prostorijama neovlašćeno radi prodaje držao 38,34 grama heroina, a Vidaković pomenutu količinu radi lične upotrebe.

U presudi se navodi da su policijski službenici ispred stana prišli vozilu u kome su se nalazili Marković, na mestu vozača, i Vidaković, na mestu suvozača i pokazali službene legitimacije pokušavajući da zaustave vozilo glasno uzvikujući Stoj policija.

Međutim Marković je vozilom krenuo naglo unazad u nameri da pobegne i nakon par metara udario u drugo vozilo, nakon čega se zaustavio i nije hteo da izađe iz vozila, pa je policijski službenik je prišao vozilu i šakom razbio prozor.

Kod Markovića su u hirurškoj maski koju je nosio na licu pronađene dve PVC kesice sa heroinom. U garaži koju je koristio Marković, u rerni šporeta pronađena jedna konzerva u kojoj se nalazilo 8 PVC paketića sa heroinom, a u samoj kući dve digitalne vagice za precizno merenje sa tragovima heroina.

Na početku suđenja u februaru Vidaković je za sebe tvrdio da je već godinama na heroinu, negirajući sve prethodne Markovićeve navode – da je on (Vidaković) prodavao drogu, a da ga je Marković samo vozio i da mu je za to bilo plaćeno, prenosi Tanjug.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*