Gojković: Rezolucija EP ne odgovara stanju u Srbiji

BEOGRAD: Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković ocenila je danas da Rezolucija Evropskog parlamenta o Srbiji „deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanje u zemlji“.
maja gojkovic
Foto: Tanjug/ Tara Radovanović

„Srbija vrlo savesno i konstruktivno pristupa putu ka Evropskoj uniji i zato iznenađuje usvojena Rezolucija EP koja sadrži oštre ocene donete na osnovu izveštaja izvestioca za Evropski parlament za Srbiju Vladimira Bilčika. Izveštaj EP u kome se od Republike Srbije traže “ubedljivi rezultati“ pogotovo u oblastima pravosuđa, slobode izražavanja i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala deluje neusaglašeno sa činjeničnim stanjem u našoj zemlji“, navela je Gojkovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je posebno ukazala da se jedna od oblasti zbog koje se Srbiji upućuju kritike vezana je za medije i odbacila ih kao neosnovane.

„Napadi na novinare su neprihvatljivi, a to dokazujemo i konkretnim delovanjem i ostvarenim rezultatima ne samo Ministarstva kulture i informisanja nego i cele Vlade koji se ogledaju u brojnim aktivnostima na unapređenju ne samo medijske scene nego i dijaloga na njoj“, istakla je ministarka.

Ona je navela da posvećenost Srbije unapređenju medijskih sloboda i slobodi izražavanja u skladu sa vrednostima koje zastupa EU potvrđuju akcioni plan za Medijsku strategiju, formiranje Radne grupe za implementaciju tog Akcionog plana i Medijske strategije, kao i formiranje Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara.

„Bez obzira čime je motivisan ovakav ton poruke evropskih parlamentaraca, Srbija ostaje dosledna izgrađivanju demokratskog društva, a samim tim i svom evropskom putu“, zaključila je Maja Gojković.

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*