GRAD AKTIVAN U REŠAVANJU PROBLEMA RADNIKA U PREDUZEĆU „DES“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i v.d. pomoćnika ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević sastali su se u Gradskoj kući, u prisustvu Agencije za mirno rešavanje radnih sporova, sa direktorom preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom „DES“ Branislavom Kostadinovićem, predsednikom Skupštine Nenadom Roničevićem i predstavnicima sindikata radnika.

 

 

Radnici i direktor DES-a izneli su aktuelne probleme u kojima se nalazi ovo preduzeće, a to su zaostale plate, isplate zdravstvenog i penzionog osiguranja i putnih troškova.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je da je od velike važnosti, imajući u vidu aktuelnu situaciju u DES-u, to što se ministar Đorđević, sa svojim timom priključio rešavanju ovog pitanja.

„Grad pomaže preduzeću putem angažovanja na poslovima i pružanjem podrške. Radićemo na rešavanju problema sa kojima se suočavaju radnici i preduzeće u domenu svoje nadležnosti – istakao je gradonačelnik Vučević.

Ministar Đorđević istakao je da Ministarstvo želi da pomogne u rešavanju problema sa kojim se susreću radnici DES-a, i da je upravo sa tim ciljem organizovan ovaj zajednički sastanak.

„Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja radi sve što je u našoj moći kako bi rešilo aktuelni problem radnika. Zato smo i angažovali Agenciju za mirno rešavanje radnih sporova, kako bismo do zajedničkog rešenja došli u zakonskom roku“ – rekao je Đorđević.

Prema rečima ministra, ovakva preduzeća moraju imati podršku, i da je upravo zbog toga organizovan ovaj sastanak, kako bi radnici DES-a znali da će Ministarstvo nastaviti da vodi odgovornu politiku prema njima.

Direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Mile Radivojević istakao je da se stepen humanizacije društva, između ostalog, ogleda i u odnosu prema osobama sa invaliditetom.

„Paralelno sa postupkom mirnog rešavanja radnog spora, danas je u Gradskoj kući održan sastanak sa predstavnicima sindikata preduzeća DES koje se nalazi u dugogodišnjim problemima za koja, na žalost, ne postoje jednostavna rešenja. Imajući u vidu da je postupak u toku, moramo da budemo optimisti. Ovom prilikom želim da pošaljem poruku, kako radnicima koji su u štrajku, tako i onima koji nisu, da je državi izuzetno važno da se ovaj postupak reši na način koji će biti u potpunosti sa njihovim zahtevima i koji će, na neki način, rešiti sve njihove individualne probleme“ – rekao je Mile Radivojević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*