Grad Beograd izgubio spor po tužbi stanara Cetinjske zbog buke

Udruženje „Sačuvajmo Cetinjsku i Zetsku ulicu“ saopštilo je danas da je Grad Beograd izgubio spor po tužbi stanara Cetinjske zbog buke iz ugostiteljskih objekata i da će morati da im plati nadoknadu štete i najavljuje da će stanari od zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i gradske uprave tražiti hitno sprovođenje svih propisa iz te oblasti.

   
Grad Beograd izgubio spor po tužbi stanara Cetinjske zbog buke 1Foto: N1

To je potvrđeno je presudom Prvog osnovnog suda u Beogradu, u kojoj se navodi da gradska uprava nije na pravilan i delotvoran način koristila svoja zakonska ovlašćenja, iako je bila upoznata sa postojanjem problema buke u Cetinjskoj ulici.

Sud je ocenio da Zakon o zaštiti od buke u životnoj sredini i drugi propisi Gradu daju  široke mogućnosti da utvrđuje mere i uslove zaštite od buke, i da je Grad bio u prilici da svoje poslove obavlja na delotvorniji način, ali da to nije učinio.

„Osnov za tužbu se nalazi u konstantnom uznemiravanju tužilaca da mirno žive u svojim stanovima i nepoštovanju njihove ličnosti. Presuda potvrđuje da se u Cetinjskoj emituje buka koja je iznad propisanog nivoa i koja predstavlja zagađenje životne sredine u kojoj nije moguć život“, naglašeno je u saopštenju.

 

 

IZVOR:DANAS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*