Grad Subotica podelio 7000 litara dezinfekcionog sredstva

Iz distributivnog centra u Biznis inkubatoru već je podeljeno  7.000 litara natrijum-hipohlorita, sredstva koje preporučuje Svetska zdravstvena organizacija za dezinfekciju površina. Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban istakao je da će zahvaljujući brzoj reakciji Grada, koji je pokrenuo liniju za proizvodnju dezinfekcionog sredstva u Bajmoku, sve ustanove i institucije na vreme i potpuno besplatno dobiti ovaj dragoceni rastvor.

GRAD SUBOTICA

– Oko 7.000 litara dezinfekcionih sredstava podeljeno je državnim institucijama, javnim i javno-komunalnim preduzećima, gerentološkim centrima, a takođe i privatnim gerontološkim centrima, školama i drugim ustanovama na teritoriji grada. Pre neki dan dezinfekciona sredstva smo predali brojnim udruženjima u Subotici kako bi uspeli da na vreme dezinfikuju prostorije u kojima borave i na taj način ih koliko-toliko učine bezbednim – izjavio je gradonačelnik Laban.

Laban se zahvalio i donatorki koja je poklonila zaštitne maske koje će, kako je rekao, biti podeljene građanima.

– Ovom prilikom bih se zahvalio još jednoj kompaniji koja posluje u našem gradu, a to je Centar Istok – robna kuća „Raffles city“. Gospođa Wang Ai Jun nam je iz bratske i pijateljske zemlje Kine donirala oko 15.000 maski koje ćemo, takođe, podeliti građanima – naglasio je Laban.

Podela dezinfekcionih sredstava zgradama počeće sutra, najavio je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Predrag Radivojević.

– Sredstva koja služe za za dezinfekciju podova, stepeništa, gelendera, liftova i drugih prostora podeliće se besplatno – rekao je Radivojević, dodavši da su upravnici stambenih zajednica o tome već obavešteni.

Trenutno je na raspolaganju 15.000 litara natrijum-hipohlorita, a kako najavljuju nadležni, proizvodnja se nastavlja.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*