GRAD SUBOTICA: O B A V E Š T E NJ E O UPISU DECE U I RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ 2019/2020. GODINI

Na osnovu člana 18. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja („Službeni glasnik RS”, broj 88/2017), a uz saglasnost Ministarstva  prosvete Republike Srbije, Sekretarijat za društvene delatnosti Grada Subotice organizuje upis dece u   I  razred osnovne škole na području grada Subotice, u periodu od 01. 04. – 30. 05. 2019. godine.

USLOVI ZA UPIS

  1. U prvi ( I ) razred osnovne škole u školskoj 2019/2020. godini, na osnovu člana 18. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, upisuju se deca koja će do 1. septembra 2019. godine imati najmanje  šest i po godina (rođeni do 28. februara 2013. godine), odnosno, najviše sedam i po godina.
  2. U prvi ( I ) razred osnovne škole školske 2019/2020. godine mogu se upisati i deca koja će do početka školske godine ( 1. septembra 2019. godine) napuniti šest godina,  i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u osnovnu školu koju vrši psiholog škole primenom preporučenih standarda i postupaka.

PRILIKOM UPISA DECE RODITELJI OBAVEZNO PRILAŽU SLEDEĆA DOKUMENTA:

  1. izvod iz matične knjige rođenih (nije potreban novi izvod);
  2. uverenje o lekarskom pregledu deteta, odnosno, revakcinaciji (ovo uverenje izdaje na području grada Subotice – Služba za zdravstvenu zaštitu žena i dece, Đure Đakovića broj 14, a u naseljima grada zdravstvene stanice u mestu).

RODITELJ, USVOJILAC, STARATELJ, ODNOSNO, ORGAN STARATELJSTVA ODGOVORAN JE ZA UPIS DETETA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE.

 

 

                                                                                             Sekretar Sekretarijata,

 

Jasmina Stevanović

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*