Grad Zrenjanin dobio sredstva Ministarstva omladine i sporta za projekat “Obukom do posla”

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić danas je u Beogradu prisustvovao svečanoj dodeli ugovora o realizaciji projekata iz oblasti omladinske politike. Svečanost potpisivanja ugovora sa lokalnim samoupravama i udruženjima, na osnovu javnih konkursa Ministarstva omladine i sporta u 2019. godini, upriličena je u Palati Srbija u Beogradu. Time je, ujedno, obeležen i Međunarodni dan mladih.

Ugovorom koji je dodeljen Gradu Zrenjaninu odobreno je finansiranje projekta „Obukom do zaposlenja“, koji će Grad realizovati sa Tehničkom školom u Zrenjaninu. On podrazumeva obuku 20 mladih sa područja Zrenjanina, za zanimanje zavarivača, koje je, inače, deficitarno. Ministarstvo je kao podršku obezbedilo 1,7 miliona, a projekat je vredan 2,12 miliona dinara.

 

Gradonačelnik Janjić zahvalio se ministru Vanji Udovičiću i članovima stručne komisije, što su prepoznali napore zrenjaninske lokalne samouprave i odobrili sredstva za realizaciju projekta „Obukom do zaposlenja“.

– Ovim projektom Grad će, u saradnji sa našom Tehničkom školom, obučiti 20 mladih zavarivača, što je veoma traženo ali deficitarno zanimanje kod naših poslodavaca. Zrenjanin, inače, predstavlja jednu od najatraktivnijih sredina za investiranje u Srbiji. To smo postigli dugogodišnjim planskim i strateškim aktivnostima i partnerskim odnosom prema svakom zainteresovanom investitoru – rekao je gradonačelnik Janjić, u obraćanju na skupu u Palati Srbija.

On je podsetio i da je u toku realizacija najveće privredne investicije ikada u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji – izgradnja fabrike pneumatika kineske kompanije „Linglong Tajr“, u vrednosti od čak milijardu dolara.

– Samo ta investicija u potpunosti menja privrednu i infrastrukturnu sliku Zrenjanina i velikog dela Banata, a uz nju dolaze i druga ulaganja i novi poslodavci. Posebno ohrabruju podaci da je broj nezaposlenih lica u Zrenjaninu od 2012. godine smanjen za više od 6.000, a da je samo tokom prethodne dve godine, u novim i obnovljenim privrednim pogonima, posao našlo preko 4.500 Zrenjaninaca. Naš grad procentualno beleži najveći porast zaposlenosti u Republici Srbiji – naglasio je Janjić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*