Gradnja autoputa Sremska Rača-Kuzmin počinje u junu

Novi autoput od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara počeće da se gradi u junu, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Radovima na toj deonici će početi projekat izgradnje budućeg autoputa Beograd-Sarajevo.

 

 

„Zahvaljujem Sremskoj Mitrovici na svemu što rade na pripremi novog projekta za novi autoput od Sremske Rače do Kuzmina, gde želimo da počnemo radove u junu“, rekla je Mihajlović novinarima u opštini Pećinci, gde je razgovarala sa načelnikom Sremskog upravnog okruga Pericom Gakovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz Sremskog okruga, kao i predsednikom opštine Pećinci Željkom Trbovićem.

Deonica Sremska Rača-Kuzimin duga je 17 kilometara, a vrednost radova iznosi oko 220 miliona evra.

Drug krak je deonica autoput Požega-Kotroman duga oko 60 kilometara, a vrednost radova je oko 830 miliona evra.

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju deonica autoputa Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, Puteva Srbije i turske kompanije Tašjapi je potpisan je 19. decembra 2018. godine u Beogradu.

Srbija izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo dobija mogućnost da se poveže s evropskim Koridorom pet, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid, kao i saobraćajnicom preko Požege.

Mihajlović preduzećima iz resora: Otvorite naloge na društvenim mrežama

Mihajlović je naložila svim preduzećima iz njenog resora da otvore naloge na društvenim mrežama na kojima će građani moći da ukažu na neki problem.

Mihajlović je, takođe, zahvalila građanima koji su preko tvitera skrenuli pažnju da most iznad autoputa kod Kovilja koji nije bio obezbeđen odgovarajućom ogradom.

„Nalog koji je danas upućen svim preduzećima u oblasti infrastrukture koje pokriva Ministarstvo građevine, a to su  Putevi Srbije i Koridori Srbije i sva četiri železnička preduzeća i Građevinska direkcija Srbije, jeste da hitno otvore tviter, fejsbuk i instagram naloge kako bi bili otvoreni prema građanima“, rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da očekuje da u narednih  nekoliko dana pomenuta preduzeća to i urade i da će onda Ministarstvo moći i na moderniji način da isprati sve koji se negde pojave.

Naglasila je da ta preduzeća postoje zbog građana i da će svi moći da pišu, pošalju sliku, iznesu mišljenje ili pitanjem da ukažu na neki problem.

Na tviteru se nedavno pojavila slika mosta kod Kovilja koji je bio obezbeđen žicom za čuvanje kokošaka.

Mihajlović je rekla da je taj most tri meseca bio bez odgovarajuće ograde i da je zato naložila preduzećima da komuniciraju sa građanima preko društvenih mreža.

„To jeste pravi način. Mogu direktori da se ljute koliko hoće, ali mislim da je to način da budemo  brži i efikasniji i  kažemo: mi smo tu zbog vas. Oni, ja ili bilo ko u opštinama  ili okruzima, mi smo tu zbog građana da radimo na najbolji način“.

Izvor: Tanjug

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*