Gradonačelnici Banje Luke i Kraljeva o mogućnostima saradnje

Gradonačelnik Igor Radojičić razgovarao je u Gradskoj upravi sa gradonačelnikom Kraljeva Predragom Terzićem o više tema od značaja za lokalne zajednice.

„Grad Banja Luka ima dosta komunikacije i saradnje sa lokalnim zajednicama iz Srbije, a danas prvi put razgovaramo sa kolegama iz Kraljeva. Bilo je više tema razgovora, od komunalne infrastrukture, školstva, sporta pa do odnosa sa višim instancama vlasti, budžeta i načina finansiranja“ – kazao je Radojičić.

Prema njegovim rečima, ovaj susret omogućava da uspostavimo bolju vezu i da sa Kraljevom započnemo kontakt po raznim linijama.

„Naši prijatelji su ovde i povodom smotri folklora koja se dešavaju u Banjoj Luci, odnosno večeras „Kozara etno“ u Piskavici a sutra smotra folklora u Debeljacima“ – zaključio je Radojičić.

Gradonačelnik Kraljeva kazao je da je zadovoljan što je danas bio gost jednog jako uspešnog gradonačelnika.

„Gradonačelnik Radojičić mi je preneo svoja iskustva u oblasti rešavanja, na prvom mestu, komunalnih pitanja. Razgovarali smo i o izgradnji vrtića, školstvu i o svemu onome po čemu je Banja Luka poznata. Pričali smo i o onome što nas očekuje i što treba da rešimo u narednom periodu. Srbija i RS treba da nastave saradnju, a i mi na lokalnom nivou takođe“ – rekao je Terzić.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*