Gradonačelnik Bakić osvajačima „Vojvođanske zlatne rukavica“ uručio trofeje

Finalnim borbama na ringu postavljenom na subotičkom Trgu slobode, dodelom trofeja najboljim takmičarima u ženskoj i muškoj konkurenciji i himnom „Bože pravde“ je okončano jedno od najprestižnijih bokserskih takmičenja za juniore – 39. izdanje „Vojvođanske zlatne rukavice“ na kome se, u periodu od 1. do 5. septembra, nadmetalo oko 200 juniora i juniorki iz 20 reprezentacija. U muškoj konkurenciji „Vojvođansku zlatnu rukavicu“ osvojio je reprezentativac Srbije Rastko Simić, a u ženskoj reprezentativka Srbije Sara Ćirković. Trofeje im je uručio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

14519_1.jpg

Uz izražavanje zadovoljstva što je Subotica bila domaćin 39. „Vojvođanske zlatne rukavice“, takmičenja koje je već prepoznatljivo kao jedno od najboljih i najcenjenijih u bokserskom svetu, gradonačelnik Bakić je, tim povodom, izjavio da nije slučajno što je Subotica tako često domaćin i  ovog takmičenja, jer je, kako je naveo, ono u ovom gradu i otpočelo.

„Vredni sportski radnici iz našeg grada su prvu ’Vojvođansku zlatnu rukavicu’, koja u prvi plan stavlja velike talente ovog sporta, prvi put organizovali još 1980. godine. Ovom prilikom sećamo se i nekih od šampiona i sportskih radnika Bokserskog kluba ’Spartak’ – Lajoša Đulaija, Pavla Šovljanskog, Dragana Vujkovića i mnogih drugih, uključujući i Tomislava Antelja, koji danas stoji iza najvećeg dela orgnizacije. U obraćanju prisutnima na Trgu slobode, svim mladim sportistima koji su učestvovali na turniru poželeo sam da u svojim daljim karijerama ostvaruju vrhunske rezultate, a našem Rastku Simiću da bude ponos srpskog boksa. Drago mi je što je ova tradicionalna sportska manifestacija protekla u najboljem mogućem redu, što je u gradu koji ceni ’plemenitu veštinu’ boksa ispunila očekivanja i što je subotička publika bila u prilici da uživa u korektnim nadmetanjima velikog broja mladih takmičara iz naše zemlje i inostranstva“, istakao je gradonačelnik Bakić.

14519_2.jpg

Osvajač „Vojvođanske zlatne rukavice“, Rastko Simić, proglašen je i za najboljeg domaćeg takmičara. U konkurenciji juniorki, za najbolju domaću takmičarku proglašena je Sara Škapik, a njoj je nagradu uručila član Gradskog veća Grada Subotice zadužena za oblast sporta i omladine, Nataša Aleksić.

Mečevi na 39. „Vojvođanskoj zlatnoj rukavici“ tokom prva tri dana održavani su u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“, potom su usledili okršaji u Hali sportova, a lepo vreme „kumovalo“ je da se današnje finalne borbe održe na subotičkom centralnom gradskom trgu.

14519_3.jpg

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*