Gradonačelnik Bakić otvorio Seoske igre bez granica u Bikovu

U parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“ u Bikovu danas su održane 12. Seoske igre bez granica. Na celodnevnom takmičenju, na 10 poligona, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima, poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora, kukuruza, nadmetalo se 12 ekipa sa po šest članova. Otvarajući Seoske igre bez granica u Bikovu gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je podsetio da je ova manifestacija u minulih 12 godina izgradila svoj identitet i postala prepoznatljiva kao jedan kvalitetan i zabavan način da se očuva izvorna seoska tradicija.

Kroz igre, druženje i dobro raspoloženje, rekao je gradonačelnik Bakić, zapravo se slavi i promoviše seoski način života, koji je osnova nastanka i razvoja grada Subotice.

„Ove godine sam obišao skoro sva subotička sela i mogu da kažem da ona zaista jesu ponos Subotice i jedno bogatstvo, koje moramo očuvati. Moramo učiniti život u njima još kvalitetnijim. Ovakvom manifestacijom vi mnogo doprinosite tome“, istakao je Bakić.

Društveni i kulturni život Bikova je, kroz Seoske igre bez granica, značajno unapređen. One su primer kako je moguće i van grada ostvariti dobru organizaciju i pružiti Subotičanima privlačne sadržaje, koji predstavljaju ozbiljan turistički potencijal, a kada se svemu tome doda i podrška koja će odavde biti upućena Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka, slika jedne humane i plemenite manifestacije je potpuna, kazao je Bakić

„Grad Subotica podržava vaše napore kroz svoju kulturnu politiku, kroz učešće školskog sistema i kroz otvorenost koju negujemo prema Bikovčanima i svim ostalim stanovnicima naših sela i prigradskih naselja. Trudimo se da budemo na usluzi za sve dobre ideje i da zajednički rešavamo sve probleme. Bikovo je primer skladnog suživota nacionalnih zajednica i to želim takođe da naglasim danas, jer su nam ovakvi događaji, koji nas sve povezuju i okupljaju oko univerzalnih vrednosti ovog prostora, jako važni. Život i rad na plodnoj bačkoj ravnici i sve ono što ove igre slave jeste, vekovima unazad, zajedničko svim ljudima koji žive na subotičkim selima“, naglasio je Bakić.

Čestitajući organizatorima dobru organizaciju Igara gradonačelnik Bakić im je poželeo kvalitetno takmičenje i dobru zabavu, uz obećanje da će uvek imati podršku Grada Subotice.

Predsednik Mesne zajednice Bikovo Milenko Garić i Stipan Lulić, jedan od organizatora Igara uručili su zahvalnicu gradonačelniku na velikoj pomoći u organizaciji ove manifestacije.

Marina Malagurski, u ime Udruženja građana „Udruženmi pokrećemo selo“ podsetila je na 2008. godinu i početak Igara bez granica u Bikovu i istakla da im je cilj da uključe što više mladih, da pokušaju da motivišu i druga sela da organizuju slične igre kako bi na nekoj budućoj završnoj manifestaciji mogli da odmeravaju snage u Seoskim igrama bez granica.

-- Osim druženja, cilj nam je  očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR – rekla je Marina Malagurski.

 Stipan Lulić pozvao je mlade ljude da izađu iz svojih soba, isključe računare i dođu u prirodu da uživaju u druženju i takmičenju.

Pobednicima Seoskih igara bez granica pripali su pehari, medalje i zahvalnice, a manifestacija je zaokružena zabavnim programom i nastupom „Topik“ benda iz Subotice.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*