Gradonačelnik Bakić potpisao sporazum sa Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine

U Pokrajinskoj vladi juče su potpisani sporazumi između svih 45 lokalnih samouprava i Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine o uključivanju u sveobuhvatnu bazu podataka (BEFS) o projektima finansiranim putem eksternih izvora. U ime subotičke lokalne samouprave sporazum je potpisao gradonačelnik Stevan Bakić.

14604_1.jpg

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović ovom prilikom izjavio je da je od 2012. do 2019. godine pokrajinska administracija subvencionisala 488 projekata sa više od sedam miliona evra.

U tom periodu, kako je naveo, jedinice lokalne samouprave uz podršku Pokrajinske vlade u iznosu od 3,2 miliona evra realizovale su 151 projekat.

„Važno je da budemo okupljeni oko projekata. U narednom periodu sve više sredstava usmeravaćemo na zaštitu životne sredine i unapređenje lokalne komunalne infrastrukture“, istakao je Mirović.

Direktor Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine Aleksandar Simurdić rekao je da ovaj projekat treba da pokaže da zajedno, kao tri nivoa vlasti, uz partnere iz Evropske unije, u narednom periodu možemo da budemo još konkretniji i efikasniji kada je reč o raspoloživim izvorima finansiranja.

Šef za saradnju u Delegaciji Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini izjavio je da zajedno možemo uraditi mnogo toga i da je izuzetno važno podizati svest lokalnih zajednica i integrisati nosioce ekonomskog i regionalnog razvoja.

14604_2.jpg

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*