Gradonačelnik Bakić primio treću dozu vakcine protiv COVID-19

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i gradski menadžer i pomoćnica gradonačelnika za ekonomski razvoj i međunarodnu saradnju Zagorka Panić, primili su danas vakcinu protiv zarazne bolesti COVID-19, na punktu za masovnu imunizaciju u zgradi Nove  opštine. Obraćajući se medijima nakon vakcinacije, gradonačelnik Bakić je izjavio da je primio treću dozu vakcine kineskog proizvođača „Sinofarm“, da se oseća dobro i da je masovna imunizacija od ključnog značaja ne samo za zaštitu života i zdravlja ili rasterećenja zdravstvenog sistema, nego i za razvoj ekonomije i vraćanje u normalan život.

14610_1.jpg

„Danas, kada veliki broj država u svetu ima problem da obezbedi i prvu vakcinu, mi imamo tu privilegiju i blagodet koju nam je obezbedila država Srbija da već uveliko dajemo i treću dozu. Upravo sam primio i treću dozu vakcine proizvođača ‘Sinofarm’ i ličnim primerom pokazao odgovornost prema  svojim najbližima, prema gradu Subotici i prema državi Srbiji. Svi smo videli tokom ove dve nepune godine kakve posledice ostavlja za sobom ova  pošast. To je i dovoljno vremena da sagledamo  šta je ispravno da uradimo, jer svako od nas je, nažalost, izgubio nekog svog dragog, najmilijeg, ili je neko od njih imao tešku kliničku sliku ove zarazne bolesti“, rekao je Bakić.

14610_2.jpg

Uz isticanje da je mnogo puta sebi postavio pitanje: „Zar uvek treba da  popijemo celo more da bi zaključili da je voda slana“, naglasio je da moramo da shvatimo da bez vakcine ne možemo da zaustavimo ovu pandemiju.

„Ne treba da slušamo one koji ne misle dobro ni nama, ni našem gradu, ni našoj državi Srbiji. Svako od nas treba po svojoj  savesti i odgovornosti da pristupi vakcinaciji, da zaustavimo ovo zlo i vratimo se normalnom životu, kako bismo razvijali našu ekonomiju i privredu i postizali uspehe“, poručio je gradonačelnik Stevan Bakić.

14610_3.jpg

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*