Gradonačelnik Bakić prisustvovao proštenju na Hrvatskom Majuru

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić prisustvovao je danas proštenju na Hrvatskom Majuru koje se 5. septembra tradicionalno održava kod „Gabrićevog križa“ koji je, u ovom delu sela Mala Bosna, 1897. godine podigao Ivan Gabrić.

14521_1.jpg

Misu na otvorenom služio je velečasni Damjan Pašić iz Bačkog Monoštora, uz sasluženje monsinjora dr Andrije Anišića, župnika crkve Svetog Roka iz Subotice i velečasnog Dragana Muharema, župnika crkve Presvetog Trojstva iz Male Bosne. Nakon bogosluženja gospodin Muharem je pozdravio gradonačelnika, izrazivši zadovoljstvo što je i ove godine došao na svečanost koja mnogo znači bivšim i sadašnjim stanovnicima Hrvatskog Majura.

Gradonačelnik Bakić je u razgovoru sa domaćinima i okupljenim građanima istakao da mu je drago što je prisutan na svečanosti koja se održava 27. put i okuplja mnoge vredne Subotičane, koji danas mogu da dođu do svojih salaša i imanja svojih predaka kvalitetnim atarskim putem, koji je uređen od njegove prethodne posete Maloj Bosni.

U pratnji gradonačelnika su bili član Gradskog veća Srđan Samardžić, direktor JKP „Tržnica“ Branislav Joka, odbornik u Skupštini grada Mitar Samardžić i šef Kabineta gradonačelnika Sava Stambolić. Proštenju su prisustvovali i konzul savetnik Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Ivan Rukavina i dr Tomislav Stantić, predsednik Hrvatskog građanskog saveza.

Sveštenstvo Subotičke biskupije, predstavnike diplomatskog kora, Grada Subotice i društveno-političkih organizacija, nakon svečanosti, na svom imanju je ugostio Zlatko Gabrić, domaćin koji sa svojom porodicom i dalje živi na Hrvatskom Majuru i čiji je predak podigao krst oko kog se bivši i sadašnji meštani okupljaju svake godine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*