Gradonačelnik Stanivuković sa odbornicima razgovarao o Predlogu budžeta i rebalansu

Foto: A. Čavić

Foto: A. Čavić

Gradonačelnik Draško Stanivuković sastao se danas sa šefovima klubova odbornika u Skupštini grada Banje Luke, sa kojima je razgovarao o temi Predloga budžeta za 2022. godinu, te ovogodišnjem rebalansu budžeta.

Kako je zajednički ocenjeno – radni sastanak je bio konstruktivan, a fokus je bio na onome šta treba da se uradi do kraja godine, kao i koje projekte je potrebno započeti naredne godine.

-Želimo da vidimo šta je najbolje šta možemo da uradimo sa 27 miliona KM viška, koji imamo kroz budžet i rebalans. Tim sredstvima možemo da otplatimo i kredit. Danas, kada govorimo o rebalansu, u ovaj dokument ne možemo da stavimo Centralno spomen-obeležje, jer projekat nije gotov, ali možemo da realizujemo ulicu i put kroz Debeljake i možemo da radimo ulicu u Priječanima. Takođe, imamo sredstva i projektnu dokumentaciju za uređenje Gospodsku ulicu – istakao je Stanivuković.

Dodao je kako on ova dva dokumenta – Predlog budžeta i rebalans, gleda kao jedan širi, integralni dokument.

-Most u Česmi je kapitalni projekat, koji se nalazi u Predlogu budžeta. Njega možemo da realizujemo već početkom proleća naredne godine. S druge strane, dodatna sredstva smo stavili za dvoranu na Laušu, a tu su i sredstva za ambulantu u Dragočaju, sredstva za dečija igrališta na Paprikovcu i u Motikama – rekao je Stanivuković.

Kako je istakao, poseban akcenat će biti na modernizaciji i rešavanju pružnih prelaza, ali i na renoviranju mosta u Trapistima.

-Izuzetno važan projekat je pešački most u Trapistima. Za to imamo projekat u vrednosti od 100.000 KM i za taj projekat smo se usaglasili da je od velike važnosti – rekao je on.

Uz sve to, navodi Stanvuković, Grad će i naredne godine da rešava problem vodosnabdijevanja i kanalizacije, počeće da se gradi i škola u naselju Ada, Dom zdravlja će dobiti grant za kupovinu mamografa, dok će sredstva za renovinranje škola na području grada iznositi oko pola miliona KM.

Gradonačelnik poručuje da Banja Luka mora da dobije rebalans od 17 miliona KM, te da usvoji budžet za narednu godinu, koji je veći za 10 miliona KM u odnosu na prethodni.

Ilić: Gradonačelnik nas je upoznao sa određenim projektima

Predsednik Skupštine grada Banje Luke Mladen Ilić izrazio je svoje zadovoljstvo što je sastanak održan sa gradonačelnikom i šefovima klubova odbornika – bio konstruktivan.

Kako navodi, upoznati su sa određenim projektima gradske administracije, te dodaje da je fokus svakako bio na rebalansu.

-To je dokument koji ćemo dobiti u ponedeljak zvanično na kolegijumu Skupštine Grada. Tada ćemo videti sve cifre, te ćemo onda moći da uđemo u procedure koje su standardne. Ja ću svakako svim odbornicima u Skupštini Grada da prenesem o čemu smo pričali tokom današnjeg sastanka. Važno je da se projekti počnu realizovati – zaključio je Ilić.

Dodao je da je sednica Kolegijuma Supštine Grada zakazana za ponedeljak, 29. novembar.

GRAD BANJA LUKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*