Gradonačelnik Stevan Bakić: Nastavićemo da podržavamo rad Crvenog krsta

U Velikoj većnici Gradske kuće  je održana šesta sednica Skupštine Crvenog krsta Subotica – gradske organizacije. Nakon radnog dela sednice, koji je podrazumevao razmatranje i usvajanje Izveštaja o radu za 2020. godinu i Plana rada za 2021. godinu, upriličen je i svečani deo sednice Skupštine u okviru kojeg su uručena visoka priznanja Crvenog krsta Srbije i Crvenog krsta Subotica istaknutim pojedincima i ustanovama za njihov doprinos i zasluge u sprovođenju misije Crvenog krsta. Sednici su prisustvovali i gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, pomoćnici gradonačelnika Zagorka Panić i Vesna Bosančić, član Gradskog veća Ilija Đukanović, potredsednica Crvenog krsta Srbije, Simka Somer, i sekretar Crvenog krsta Vojvodine, Boško Mitrašinović.

14279_1.jpg

Šestu sednicu Skupštine CK Subotica za mandatni period 2018-2022. godina otvorila je, pozdravljajući članove Skupštine i goste, predsednik Skupštine dr Livija Despenić, a prisutnima u Velikoj većnici potom se obratio gradonačelnik Stevan Bakić.

On je izrazio zahvalnost na časti koju mu je Crveni krst u Subotici ukazao pozivom da se obrati na sednici Skupštine i podsetio da je i krajem marta, kada je Crveni krst Subotice obeležavao 135 godina svog postojanja i rada, imao zadovoljstvo da ovoj plemenitoj organizaciji čestita taj veliki jubilej u čijem znaku protiče i današnja Skupština, i čitava ova godina.

„Drago mi je što su danas sa nama i visoki gosti iz republičke i pokrajinske organizacije Crvenog krsta, koji će uručiti i značajna priznanja humanim Subotičanima koji su se posebno istakli u volontiranju ili podržavanju rada naše gradske organizacije, kako tokom pandemijske krize, tako i tokom svog ukupnog ličnog i profesionalnog života“, rekao je gradonačelnik Bakić.

14279_2.jpg

Uz konstataciju da Grad Subotica takođe daje svoj doprinos i to danas možda više nego ikada u ovih 135 godina, Bakić je istakao da je pandemija, pored mnogo loših stvari, donela i nešto dobro – veću bliskost i saradnju između lokalne samouprave i Crvenog krsta.

„U restriktivnom budžetu za 2021. godinu Grad je, pored redovnog finansiranja ‘Narodne kuhinje’ i Prihvatilišta za beskućnike, uspeo da obezbedi i sredstva za javna ovlašćenja Crvenog krsta. To je put kojim ćemo nastaviti, a nadamo se da ćemo u budžetu za sledeću godinu moći i više da izdvojimo za sve što činite za naš grad i našu zemlju. Čestitam svim dobitnicima priznanja i u ime Grada i svoje lično ime izražavam najveće poštovanje i zahvalnost za njihov doprinos radu Crvenog krsta u Subotici“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Simka Somer je, obraćajući se prisutnima, kazala da se činjenica da smo jedno od  najstarijih nacionalnih društava u međunarodnoj federaciji društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca potvrđuje i danas u Subotici.

14279_3.jpg

„Čestitam vam 135 godina humanitarnog rada po principima najvećeg pokreta u svetu. Čestitam i svim dobitnicima priznanja sa zahvalnošću na humanitarnom doprinosu i delima koja iza tih priznanja stoje“, rekla je, između ostalog, Simka Somer.

U svečanom delu sednice Skupštine Crvenog krsta Subotica, priznanja „Zlatni znak” Crvenog krsta Srbije dodeljena su dr Nadi Kosić Bibić, dr Mariji Stević Major, Ivanu Ivandekiću i  firmi „Ivašped“  d.o.o. Subotica, dok su priznanja „Srebrni znak“ Crvenog krsta dobili Peđa Ivović, Aleksa Petrić, „SMB betonjerka“ d.o.o. Subotica i „Office Shoes“ d.o.o. Subotica.

14279_6.jpg

Zlatna plaketa Crvenog krsta Subotica dodeljena je Aleksandru Petriću, Bežiki Kišpal, Janošu Kočišu, firmama „Ametek” d.o.o. Subotica „Support” d.o.o. Subotica i Službi za transfuziologiju Opšte bolnice Subotica.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*