Gradonačelnik Stevan Bakić: Pružićemo najveću moguću podršku Narodnom pozorištu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić primio je danas, u svom Kabinetu,  glumce Drame na srpskom jeziku Minju Peković i Srđana Sekulića, Drame na mađarskom jeziku Čabu Ralbovski i Čilu Pamer i direktora Narodnog pozorišta Miloša Nikolića povodom izuzetno uspešnog završetka sezone. Naime, predstava subotičkog Narodnog pozorišta “Kus petlić” u režiji Milana Neškovića, na 66. Sterijinom pozorju osvojila je čak devet nagrada.

14398_1.jpg

Čestitajuću glumcima, rukovodstvu i svim zaposlenim u ovoj ustanovi gradonačelnik Stevan Bakić je rekao da su umetnici subotičkog Narodnog pozorišta napravili fantastičan rezultat, osvojili su čak 13 nagrada na četiri pozorišna festivala u zemlji i inostranstvu.
„Tu se svakako posebno izdvaja uspeh na 66. Sterijinom pozorju u Novom Sadu, dok je drugi značajan rezultat postignut na 38. Nušićevim danima u Smederevu gde je predstava „Ožalošćena porodica“ Drame na mađarskom jeziku dobila nagradu za najbolju predstavu u celini po odluci stručnog žirija”, rekao je gradonačelnik Bakić.

14398_3.jpg

On je obraćajući se medijima nakon prijema, istakao da su ovo izuzetni rezultati i najbolja moguća uvertira pred otvaranje Festivala evropskog filma na Paliću.
„Na prijemu smo se dotakli raznih tema, pričali smo o budućnosti, planovima, jer direktor subotičkog Narodnog pozorišta ima mnogo ideja, energije. Grad Subotica i ja lično pružićemo najveću moguću podršku Narodnom pozorištu, njenim umetnicima da postižu još bolje rezultate.  Veselimo se skorom završetku radova na Narodnom pozorištu da se konačno naši umetnici vrate u svoj teatar. Trenutno rade u teškim uslovima i očekujemo da u novoj zgradi Pozorišta dobiju adekvatan prostor koji odgovara njihovom  kvalitetu i rezultatima koje postižu“- naglasio je Bakić.
Direktor Narodnog pozorišta Miloš Nikolić zahvalio se gradonačeniku Subotice na divnom prijemu, a pre svega na izuzetnoj podršci ne samo subotičkom Narodnom pozorištu nego kulturnoj sceni uopšte.

14398_1.jpg

„Zahvalio bih se svim radnicima u Pozorištu, jer u ovoj specifičnoj kovid situaciji krativnost u Pozorištuu nije stala zato  su nam značajni i rezultati. Zahvalio bih se svima od tehnike, do uprave i glumicama i glumcima na  izuzetnoj sezoni koja je, može se reći, bila istorijska“, rekao je Miloš Nikolić.
On je napomenuo da su potpisana dva izuzetno važna sporazuma za subotičko Narodno pozorište, sa beogradskim Narodnim pozorištem i Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada.

14398_4.jpg

„Imamo izuzetne Drame na  srpskom i mađarskom jeziku i možemo očekivati da će nam vrlo brzo gostovati opera i balet, a siguran sam da će naša publika biti izuzetno radosna“, dodao je Miloš Nikolić.
Glumci Minja Peković, Srđan Sekulić, Čila Pamer i Čaba Ralbovski zahvalili su se gradonačelniku na srdačnom prijemu i izrazili zadovoljstvo što će se, sudeći prema rečima gradonačelnika, uskoro vratiti u novu zgradu svog Pozorišta.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*