Gradonačelnik Subotice sumirao rezultate dve godine rada

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban je povodom dve godine rada Gradske uprave pod njegovim vođstvom rekao da stanje koje su zatekli nije bilo sjajno, a da je na računu grada bilo svega 16 miliona dinara, dok su obaveze iznosile skoro 270 miliona. Situacija sada daleko bolja, tvrdi gradonačelnik Subotice.

Situacija u gradskoj kasi Subotice nakon dve godine mandata Bogdana Labana kao gradonačelnika, daleko je bolja: finansije su stabilizovane, pozajmica sa konsolidovanog računa trezora grada subotice u visini od 100 miliona vraćena je u trezor, obaveze grada po osnovu javnog duga, odnosno kredita, servisirane su u rokovima dospeća, istakao je gradonačelnik.

Laban je istakao da u planovima za naredni period posebno mesto ima turistički kompleks Palić, u koji će se velika sredstva uložiti. Kako je objasnio, neće se ulagati samo u segmente namenjene turistima, već i za sve stanovnike ovog mesta. Govoreći o radu ove gradske uprave, Laban je istakao da je svih 12 javnih preduzeća koja postoje u Subotici radilo i svoje obaveze izmirivalo u skladu sa zakonom o rokovima izmirenja.

Nezaobilazni deo govora o radu u protekle dve godine ticao se i novih radnih mesta, industrije i privrede. Laban je istakao da je samo u slobodnoj zoni zapossleno oko šest hiljada ljudi, a da su otvorene i brojne fabrike, te da Subotica beleži veću zaposlenost u proseku od 800 do 1000 radnika na godišnjem nivou. Za vreme mandata Labana, završeni su brojni započeti kapitalni objekti, među prvima zgrada Narodnog pozorišta.

On je podsetio da su tokom njegovog mandata nastavljeni radovi na izgradnji takozvanog ipsilon kraka, odnosno na izgradnji obilaznice oko Subotice, zatim na unapređenju vodnog sistema Subotice, a kako je naveo značajna sredstva biće uložena i u izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, saobraćajnica  i sportskih objekata.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*