GRADONAČELNIK VUČEVIĆ U ULMU NA PROMOCIJI INVESTICIONIH PRILIKA U REGIONU DUNAV – SAVA

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević predstavio je danas investicione potencijale Novog Sada na promociji investicionih prilika u regionu Dunav – Sava, koja predstavlja ekonomski format 11. Međunarodnog Dunavskog festivala – Ulm.

„Osim dobrog geografskog i geostrateškog položaja, kao i činjenice da je snažan univerzitetski centar i sedište brojnih multinacionalnih kompanija iz celog sveta, dodatne prednosti za investiranje u Novi Sad donelo je osvajanje titula Omladinska prestonica Evrope 2019. i Evropska prestonica kulture 2021. godine. Konstantno beležimo povećanje broja turista, a statistike pokazuju da je u prvih pet meseci ove godine broj turista u Novom Sadu povećan za 9,1 % u odnosu na isti period lane, broj stranih turista povećan je za 18,2%, a ukupan broj noćenja za 27,7 % u odnosu na prethodnu godinu. Turizam, pored IT sektora, jedna je od najperspektivnijih privrednih grana, posebno ako se ima u vidu značaj velikih evropskih projekata koji tek dolaze, uz već postojeće poznate festivalske manifestacije, poput EXIT-a. Novi Sad je poslednjih godina značajno napredovao i na investicionoj lestvici, i to u međunarodnim okvirima. Pored razvijenog tržišta rada i obrazovnih institucija, proaktivne i efikasne gradske administracije, i zahvaljujući povoljnoj geografskoj poziciji koja omogućava pristup tržištima od skoro milijardu potrošača, Novi Sad potencijalnim investitorima nudi i jednu od najatraktivnijih lokacija za smeštanje proizvodnih kapaciteta – uz autoput E-75, na pravcu koji vodi ka Evropskoj uniji. U pitanju je radna zona Sever 4, koju je Grad infrastrukturno opremio i gde je za prodaju na raspolaganju oko 40 hektara zemljišta. Pored toga, Grad Novi Sad zainteresovanim investitorima nudi i druge grinfild i braunfild lokacije“ – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na predstavljanju investicionih potencijala u Ulmu.

Nakon razgovora sa predstavnicima brojnih državnih i privrednih institucija i organizacija, ali i zainteresovanim investitorima iz regiona, gradonačelnik Novog Sada je ocenio da je neophodno još intenzivnije raditi na uspostavljanju boljih kontakata između samih preduzetnika i predstavnika lokalnih i centralnih vlasti.

„Bolje međusobno razumevanje i uspostavljanje bolje saradnje preduzetnika iz regiona Dunav – Sava, može samo svima nama doneti dobro, odnosno, investiranje u regionu kao krajnji rezultat. I zato ovakvi skupovi već na početku daju rezultate, a ja sam zadovoljan jer se iz prvih kontakata koje sam imao, vidi da vlada interesovanje za Novi Sad“ – kazao je gradonačelnik Miloš Vučević, uoči svečanog otvaranja 11. Međunarodnog dunavskog festivala – Ulm, na prezentaciji potencijala ekonomske saradnje regiona Dunav – Sava.

Gradonačelnik Novog Sada prisustvuje i ceremoniji svečanog otvaranja 11. Međunarodnog dunavskog festivala i otvaranju Marketa podunavskih zemalja u okviru kojeg će biti predstavljen projekat Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*