Dalje unapređivati uslove rada granične policije

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas na Graničnom prelazu Batrovci da pripadnici granične policije neumorno rade 24 sata dnevno kako bi zaštitili bezbednost građana Srbije i omogućili efikasniji prelaz granice.

„Trudimo se da svima onima koji žele da uđu u našu zemlju omogućimo što efikasniji prolaz, ali obavljamo i kontrolu koja će zaštiti našu zemlju od unošenja narkotika, šverca oružja ili ilegalnih migracija. Hoćemo u saradnji sa policijama drugih država da pokažemo da je Republika Srbija pouzdan partner“- rekao je Stefanović.

Ministar je ukazao da je prošle godine kroz Granični prelaz Batrovci prošlo gotovo sedam miliona putnika, što pokazuje koliko posla imaju policijski službenici.

Govoreći o suzbijanju kriminala, Stefanović je rekao da policija na ovom graničnom prelazu ima dobre rezultate u zapleni narkotika i da je samo prošle godine zaplenjeno oko 65 kilograma droge, od čega dva kilograma heroina što je, kako je ocenio, jedan od boljih rezultata na graničnim prelazima.

Ministar je pohvalio saradnju na polju otkrivanja najtežih krivičnih dela između policijskih službenika i kolega iz carine i drugih bezbednosnih službi.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviti sa investicijama koje će omogućiti da granični prelazi budu još opremljeniji, što će doprineti boljim uslovima rada granične policije.

„Granični prelaz Batrovci ima sve neophodne uslove za rad policijskih službenika, ali uvek postoji način da se ti uslovi unaprede kroz izgradnju novih kapaciteta na prelazu. Na taj način želimo da damo podstrek i podršku kolegama iz granične policije da svoj posao rade još bolje. Trudićemo se da budemo još efikasniji i da pokažemo građanima Srbije da je policija uvek uz njih“ – zaključio je Stefanović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*