Gužve na Horgošu, najopterećenije naplatne rampe Preljina, Stara Pazova, Obrenovac

Na auto-putevima i glavnim putnim pravcima saobraćaj je jutros pojačanog intenziteta, što je i očekivano, s obzirom da je vikend i da se nalazimo u turističkoj sezoni, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Pored dužeg zadržavanja na graničnim prelazima može povremeno dolaziti i do zastoja na naplatnim rampama, među kojima su najopterećenije Preljina, Stara Pazova, Obrenovac i Dimitrovgrad, dodaje se u saopštenju.

Na graničnom prelazu Horgoš, putnička vozila čekaju jedan i na ulazu, i na izlazu iz zemlje.

Međutim, trenutno zadržavanje prema Mađarskoj i iz Mađarske je još dva sata. Tako da između tri i četiri sata treba da računaju svi oni koji budu koristitli granični prelaz Horgoš.

U kolonama je 90 odsto putnika sa inostranim pasošima. To su oni koji idu u svoje domovine – Bugarski, Tursku, Severnu Makedoniju, Albaniju, ali i oni koji se vraćaju u Zapadnu Evropu.

Za proteklih 12 sati u zemlju je ušlo 10.000 putnika u oko 3.000 putnilkih vozila i pedesetak autobusa. Izašlo je oko 5.800 putnika u 1.800 putničkih vozila i dvadesetak autobusa.

Gužva na Horgošu preliće se i na druge prelaze. Na Horgošu 2, Kelebija i Bački breg uglavno se na ulazu u zemlju čeka dva sata.

Na Batrovcima se čeka 40 minuta.

Horgoš (ulaz)

Horgoš (ulaz)

Na izlazu iz zemlje, putnička vozila na prelazu Gostun čekaju 40 minuta, a na Preševu 30 minuta.

Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila, dodaje se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*