Gužve u kovid ambulantama, sve više novozaraženih

BEOGRAD, NOVI SAD –

Od početka pandemije u Srbiji je registrovano 926.269 slučajeva koronavirusa, a testirano je 5.601.570 osoba. Do sada su od posledica ovog virusa preminule 8.142 osobe. Procenat smrtnosti je 0,88.

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano rekordnih 8.467 slučajeva koronavirusa, među 26.292 testiranih uzoraka, što je najveći broj obolelih u jednom danu u Srbiji od početka pandemije.

Preminulo je još 45 pacijenata obolelih od koronavirusa.

Na respiratorima širom Srbije nalazi se 251 osoba obolela od koronavirusa.

kovid, 19, test, korona, virus, 11

Izvor: Pixabay

Najviše novozaraženih – 2.085 registrovano je u Beogradu, dok 16 gradova beleži trocifren broj novoobolelih.

Novi Sad broji 519 pozitivnih na koronavirus, Niš 343, a Kragujevac 245.

Slede Kraljevo sa 172 novozaražena, Leskovac 167, Čačak 155, Užice i Šabac po 149, Pančevo 142, Valjevo 139 i Novi Pazar 129.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je država spremna da uvede kovid propusnice, ali da su one samo način da se, pre svega mladi, vakcinišu i da propusnice nisu nikakav „magični metak“ za rešavanje situacije sa pandemijom kovida 19.

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Predrag Kon kaže da su pre 17 dana imali sastanak Kriznog štaba. Prošlo je 17 dana, jedno vreme je govorio, ističe, da očekuje sastanak i da je shvatio da sastanka nema.

Prema njegovim rečima, ako su kovid propusnice protivustavne onda se to jasno kaže.

„Onda na to odgovara Krizni štab i kaže se restriktivne mere. Ako ne može, molim nekoga da nas opozove, jer mi više nemamo šta da predložimo“, istakao je dr Kon.

Kako kaže, najdrastičniji izlaz iz svega ovoga je zatvaranje na deset dana svega.

„Mi imamo situaciju da se kockamo sa životom. Ta situacija je potpuno neprihvatljiva sa stanovišta javnog zdravlja. Uopšte me ne interesuje politički aspekt, interesuje me samo zdravlje ljudi. Ako se mere ne sprovode, one se moraju sankcionisati. I to govori medicinski deo Kriznog štaba već mesecima“, kazao je Kon.

 – Zlatiborski okrug: U poslednja 24 sata pregledano 2.000 ljudi, 75 hospitalizovan

U bolnicama Zlatiborskog okruga hospitalizovan je 461 pacijent oboleo od kovida, od kojih je 25 raspoređeno na respiratore, saopštio je jutros Zdravstveni centar Užice.

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*