Harčenko ponovio poziv Dačiću da poseti Moskvu

BEOGRAD –

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je na današnjem sastanku sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom izrazio zahvalnost na pomoći koju je Rusija pružila Srbiji tokom pandemije, posebno ističući važnost isporuke vakcine Sputnjik Ve i izrazio nadu da će uskoro biti realizovane nove isporuke.

Dačić i Bocan-Harčenko su, kako se navodi u saopštenju, razgovarali o aktuelnoj situaciji, zdravstvenim i ekonomskim posledicama koje je pandemija korona virusa uzrokovala u čitavom svetu, kao i o izazovima u političkoj sferi i međunarodnim odnosima sa kojima se Srbija suočava.

dacic

Tanjug (Rade Prelić)

Bocan-Harčenko je ponovio pozive Dačiću da uskoro poseti Rusiju, koje su mu uputili predsednik Državne dume Federalne skupštine Rusije Vjačeslav Volodin i predsednica Saveta federacije Federalne skupštine Rusije Valentina Matvijenko.

„Imajući u vidu ubrzani proces vakcinacije koji je u toku kako u Rusiji, tako i u Srbiji, sagovornici su se složili da bi poseta mogla biti realizovana u skorijem periodu“, navedeno je u saopštenju.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*